L'encara president de la FIFA, Joseph Blatter, suspès temporalment del seu càrrec, va acusar ahir el màxim responsable de la UEFA, Michel Platini, de ser el causant directe de l'escàndol que ha fet tremolar els ciments de l'organització mundial. En declaracions a l'agència russa TASS, Blatter afirma que, "al principi, la diana dels atacs vaig ser jo. I ho va idear Michel Platini. És un tema personal".

Blatter va argumentar que Platini "sempre ha volgut ser president de la FIFA, però no va tenir prou coratge per presentar la seva candidatura a les eleccions del 2015". En aquest sentit, va afegir que "cada persona que dirigeix la UEFA es veu infectat per un virus que es diu Anti-FIFA". Va recordar que abans que Platini passés a encapçalar l'organisme europeu, "érem els millors amics", però que "de cop" no el va convidar a la inauguració de l'Eurocopa 2008. Des de llavors, "ja no vaig intervenir més en les activitats protocol·làries de la UEFA ja que ho vaig trobar una falta de respecte".

Blatter, en canvi, va ratificar la versió que els diners pagats a Platini el 2010 eren per un deute del 2002, ja que "aquest és el meu lema: si dec diners a algú, els hi he de pagar".