L'atleta olímpica navarclina Rosa Morató, de 36 anys, ha fitxat per l'Avinent Manresa amb la intenció d'ajudar el club en les competicions, com ara la lliga de Divisió d'Honor i, sobretot, de poder tornar a competir amb regularitat després d'arrossegar lesions durant cinc anys. Morató fa tres mesos que es torna a entrenar sense sentir dolor després d'una fractura per estrés al fèmur que es va fer mesos enrere i ha reconegut a Regió7 que la seva tornada se la pren "amb calma i peus de plom".

D'aquesta manera, explica que la notícia de la seva arribada s'ha fet pública ara perquè "comença la temporada i si es tramitava la fitxa ja tothom ho sabria, però ja li vaig explicar al Joan Lleonart [director tècnic del club] que aniria a poc a poc i que, de moment, m'he de posar en forma i encara no puc competir.

Morató arriba al Club Atlètic Manresa al costat del seu marit, el també fondista Pol Guillén. Ha passat els dos últlims anys al New Balance, pel qual gairebé no ha pogut participar en cap competició, després dels seus inicis al JA Sabadell (1995-2001) i continuar la seva carrera al FC Barcelona (2002-06) i el València Terra i Mar (2007-11).

Durant la seva carrera va aconseguir, entre d'altres fites, una plata i un bronze en els europeus de cros, set campionats estatals de 3.000 metres obstables i cinc més de camp a través. A més, va ser finalista als Mundials d'Osaka, el 2007 i va participar als Jocs Olímpics de Pequín, el 2008.