Després de deixar enrere, amb penes i treballs dels suplents, la visita al Villanovense, l'equip A del Barça reprèn avui la cursa per la lliga amb una sempre incòmoda visita al Getafe. L'equip madrileny, situat a la zona mitjana-baixa de la classificació, sol posar les coses difícils als blaugrana a casa, com va succeir l'any passat, amb un empat sense gols. Per al duel d'avui, Luis Enrique podrà respirar una mica més al centre del camp, ja que recupera Sergi Roberto i Iniesta, que estaven de baixa per molèsties musculars. La seva tornada és necessària, ja que l'equip perd per a avui Mascherano, que compleix un dels dos partits de sanció per l'expulsió contra l'Eibar.

Quan salti al Coliseum Alfonso Pérez, el Barça ja sabrà el resultat del Madrid, que té un duel assequible a casa. La victòria és necessària per mantenir la pugna amb els blancs dues jornades abans de la visita al Bernabéu. Ahir, però, Luis Enrique restava importància al fet d'arribar líder a territori enemic. "A mi, el que m'interessa és ser campió a final de temporada. L'any passat vam arribar-hi amb quatre punts d'avantatge i a casa ho vam fer tres punts a sota, crec, ja ni ho recordo. Tant m'és, no és determinant".

De moment, el tècnic asturià busca "objectius més factibles, com crear ocasions, fer un bon partit i guanyar el Getafe". Dels dos jugadors recuperats va recordar que "no es troben al cent per cent, ja que tots dos surten d'una lesió, però si són a la llista poden ser titulars o començar a la banqueta".

Sobre el Getafe, va dir que "jugar allà sempre provoca dificultats pel camp, per la seva entitat, perquè és un equip ben estructurat en defensa i amb jugadors de qualitat en atac".

Gairebé tothom a punt

Per la seva banda, el Getafe va ser golejat a Sevilla la setmana passada i avui tindrà les baixes de Medrán i de Vigaray, aquesta per sanció. El seu lloc l'ocuparà Damián Suárez, teòric titular, amb la qual cosa l'estructura del quadre de Fran Escribá no se'n ressentirà gaire. Amb tota seguretat, el serbi Scepovic serà la seva única referència atacant.