El Reial Madrid ha tirat endavant, sense escarafalls, la visita del Las Palmas, convertida en tràmit per l'aparent fragilitat mostrada pel quadre insular, a l'espera d'envits majors, com la visita de dimarts del Paris Saint Germain o el viatge a Sevilla en la propera jornada.

El conjunt de Rafael Benítez, carregat de novetats a causa de les baixes, ha fet el just per guanyar. Sense més. N'ha tenir prou amb això el Reial Madrid, agitat especialment per l'entusiasme de Jesé Rodríguez, que demana cada vegada més la seva quota de protagonisme.

Es mostra extramotivat el del planter. Jesé està de tornada. L'atacant illenc, la promesa més ferma de les collites recents de la fàbrica blanca pretén fer-se un forat. No ha desaprofitat el temps el davanter, que ha deixat enrere la lesió de lligaments que el va tenir un any parat, un retorn irregular i algunes situacions sota sospita.

El quadre illenc, que mai ha sortit victoriós del Bernabéu, és un equip encara en composició. Primer, per la condició de recent ascendit i l'aclimatació a la nova categoria. Després, en ple recorregut, pel canvi de tècnic. L'arribada de Quique Setién en substitució de Paco Herrera ha obligat a començar dues vegades des de zero.

Poc ha tingut a veure el quadre canari amb el rival lluitador que va visitar l'estadi Vicente Calderón i el Camp Nou. Al quart d'hora l'avantatge del Reial Madrid era ja de dos gols. El primer, als cinc minuts, per mitjà d'Isco, que ha finalitzat amb encert una bona passada de Jessè. Las Palmas ha fet un pas endavant. Però la seva defensa ha tornat a quedar en evidència quan Marcelo ha enviat un centre precís a de Cristiano Ronaldo, que ha marcat el segon.

Kiko Casilla no ha intrevingut fins al minut 19. Jonathan Viera ha deixat en evidència els defensors madridistes. Ha aconseguit arribar a l'àrea petita i ha obligat a l'exporter de l'Espanyol a executar una bona parada. William Jose, després, ha estat incapaç d'aprofitar el rebuig.

Las Palmas s'ha animat a set minuts del descans. En un córner rematat per Hernán ha arribat el gol, imparable per Casilla. Ha estat el primer gol encaixat pel Reial Madrid a l'estadi Santiago Bernabéu aquest curs. I sense Keylor a l'arc.

El conjunt illenc s'ha trobat ficat en el partit gairebé sense haver inquietat el Reial Madrid. Ha tingut esperances fins que ha aparegut Jesé. El davanter ha trossejat l'entusiasme groc i ha dissipat la incertesa sense necessitat d'arribar la mitja part. S'ha fabricat una acció individual dins l'àrea que culminat amb un llançament creuat llunyà a Varas. Ha estat el tercer gol blanc.

Luka Modric s'ha quedat a la caseta abans de la represa. Rafa Benítez vol controlar els esforços. Ve el Paris Saint Germain i la visita a Sevilla. Ha donat minuts a Lucas Vázquez, més que complidor a Vigo.

El ritme ha estat més gran en la segona part. Isco ha pogut ampliar l'avantatge blanca i Casilla ha eviat el segon visitant, en una falta llançada per Willian Jose. Han estat accions aïllades, però. El xoc ha entrat en una letargia interminable amb dos equips conformes amb la situació i ajornant esforços per a empreses més grans.

Fitxa tècnica:

3 - Reial Madrid: Kiko Casilla, Danilo, Nacho, Varane, Marcelo, Casemiro, Kroos (Borja Mayoral, m.85), Modric (Lluc Vázquez, m.46), Isco, Jesé (Marc Llorente, m.80) i Cristiano Ronaldo.

1 Las Palmas: Javi Varas, devid Simón, Aythami, Bigas, Garrido, El Zhar (Nauzet Alemán, m.68), Roque Mesa, Vicente Gómez, Hernán (Tana, m.64), Jonathan Viera i Willian José (Araujo, m.80).

Àrbitre: Santiago Jaime Latre, del Comitè Aragonès. Ha mostrat targeta groga a Hernán, Vicente Gómez i Aythami, del Las Palmas.

Gols: 1.0, m.5: Isco. 2-0, m.15: Cristiano Ronaldo; 2-1, m.38: Hernán; 3-1, m.43: Jesé

Incidències: partit de la desena jornada de Primera Divisió disputat a l'estadi Santiago Bernabeu davant uns 72.387 espectadors.