Els All Blacks neozelandesos van derrotar ahir els Wallabies australians per 34-17 en la final de la Copa del Món de rugbi d'Anglaterra 2015 i van revalidar el seu títol de campions, convertint-se així en la primera selecció de la història en aixecar tres copes Webb Ellis. Primer i segon en el rànquing de la World Rugby es van enfrontar en una de les catedrals d'aquest esport, l'estadi de Twickenham, en una final inèdita. Mai abans s'havien enfrontat en aquesta instància neozelandesos i australians, que, tanmateix, s'havien vist les cares en 154 ocasions, la primera a principis del segle passat (1903).

Els All Blacks, campions al 1987 i 2011, i Wallabies, vencedors al 1991 i 1999, lluitaven davant de més de 80.000 persones per la supremacia del rugbi mundial després d'una Copa del Món impol·luta per ambdós: sis victòries i cap derrota. En el gran comiat de noms que han fet història en el rugbi novazelandès, com McCaw, Carter o Conrad, els All Blacks van derrotar als Wallabies i van aconseguir el seu tercer Mundial -el primer fora de l'illa- i mantindran el seu regnat almenys quatre anys més, fins a Japó 2019.

Els vigents campions van començar el duel amb una pressió molt avançada, atabalant als australians, que van veure com als set minuts Dan Carter feia pujar al marcador els tres primers punts pels seus amb un cop de càstig. Van millorar els aussies, aferrats a Michael Hooper, David Pocock i Scott Fardy, i al quart d'hora van igualar el xoc amb un cop de càstig de Foley.

Arriba la recompensa

Gaudien els de Hansen de la possessió i el domini territorial, però

no tenien efectivitat, i totes les seves aproximacions es perdien una vegada rere una altre davant els tackles australians. Però Carter continuava fi als pals, i gràcies a dos cops de càstig més, als minuts 27 i 35, va posar de nou als seus per davant. A falta d'un minut pel descans, l'empenta kiwi va tenir la seva recompensar i Nehe Milner-Skudder va aconseguir el primer assaig de la final després d'una excel·lent circulació de pilota.

La jugada, iniciada per Aaron Smith i continuada per Dan Carter, Conrad Smitj i Richie McCaw, la va finalitzar Milner-Skudder a la bandera. La conversió de Carter, impecable en els primers 40 minuts, va ampliar l'avantatge dels All Blacks als 13 punts als descans. Els de negre van mantenir el ritme a l'inici del segon període, i als dos minuts Ma'a Nonu va deixar a terra Kurtley Beale per avançar fins a la zona de marca rival i deixar l'oval (21-3).

Se li van complicar les coses als kiwis després de que l'àrbitre, Nigel Owens, amb la inestimable ajuda del jutge de televisió, enviés al sin bin (expulsió de deu minuts) a Ben Smith per un placatge perillós. Amb un jugador més, els Wallabies van anar a per l'assaig i el van aconseguir gràcies a David Pocock, que sumat a la conversió de Foley els va permetre entrar de nou en el partit (21-10). Un nou assaig de Kuridrani va igualar el marcador, completant un parcial de 0-14 (21-17) durant els 10 minuts d'absència de Smith.

Aleshores va aparèixer el veterà Carter, absent fa quatre anys per lesió, amb un drop a falta d'onze minuts que va ampliar l'avantatge kiwi. Els All Blacks van aconseguir l'avantatge de seguretat mentre Austràlia buscava l'assaig que forcés la pròrroga. Amb els australians llançats a l'atac a la desesperada, Beauden Barret va aprofitar un contraatac per sentenciar el partit amb un darrer assaig.