L'esdeveniment entre social i esportiu que suposa la marató de Nova York va viure ahir la seva 45a edició sense grans sorpreses i amb victòria dels atletes kenyans tant en la categoria masculina com en la femenina. En homes, Stanley Biwott va estrenar el seu palmarès en aquesta prova i, en dones, Mary Keitany va reeditar la victòria de la temporada passada.

La cursa va aplegar uns 50.000 participants, que van passar pels punts més turístics i representatius del a ciutat dels gratacels. Entre els corredors hi havia una simbòlica representació de les nostres comarques formada pel periodista merolenc Arcadi Alibés i per Jan Sardanyons, Josep Fàbregas, Joan Marc Sala, Maite Marzo i Lluís Bausela, que apareixen a la fotografia que acompanya aquesta informació.

Victòries clares

Pel que fa als atletes de davant, els dos guanyadors van arribar a la meta de Central Park amb un ampli marge sobre els segons classificats. En la prova masculina, Biwott va vèncer amb un temps de 2.10.34, 14 segons menys que el seu compatriota Geoffrey Kamworor, actual campió mundial de cros, que va ser segon. La tercera posició va recaure en l'etíop Lelisa Desisa, que l'any passat va ser segon i que havia guanyat la marató de Boston.

En la competició femenina, Keitany va acabar amb 2.24.25 i un avantatge de més d'un segon sobre la segona, l'etíop Aselefech Mergia. És la primera que repeteix títol a Nova York des de la britànica Paula Radcliffe, el 2008.