La Comissió de Disciplina de la UEFA ha suspès cautelarment la possibilitat de sancionar novament el Barcelona per l'exhibició de banderes estelades fins que el procés no arribi a la seva conclusió, en aquest cas fins que en última instància es pronunciés el Tribunal Arbitral de l'Esport (TAD). La suspensió es mantindrà fins que la Comissió d'Apel·lació, en primera instància, i el TAD, en última, prenguin una decisió sobre això.

Aquesta és una part de l'acord temporal al qual han arribat les dues parts perquè no s'incrementi el nombre de sancions, ja que el club català ha estat sancionat per l'exhibició de banderes estelades a la final de la Lliga de Campions i en l'últim partit disputat a casa contra el Bayer Leverkusen.

El Barcelona ha presentat un recurs i s'espera que en dos o tres mesos es conegui la resolució d'Apel·lació, el mateix període de temps s'espera que trigui el TAD a decidir si el cas arriba a la seva jurisdicció.

L'acord assolit suposa, per exemple, que la massiva presència d'estelades prevista per al partit de demà davant el Bate Boríssov no tindrà repercussió econòmica per a l'entitat barcelonista, que va ser multada amb 40.000 euros per l'exhibició de banderes independentistes durant el partit davant el Bayer Leverkusen del passat 29 de setembre.

Aquest és el segon expedient obert per la Comissió de Disciplina de la UEFA al Barça, el primer d'ells va ser arrel del mateix fet, però durant la final de la Lliga de Campions disputada a Berlín.

Fonts de la UEFA van informar que la resolució d'aquest segon cas crearà jurisprudència, tant si es resol al Comitè d'Apel·lació o al TAD.

El Barça havia sol·licitat suspendre tots els expedients i la UEFA ha accedit no seguir multant al club català fins a conèixer la sanció dels diferents òrgans d'apel·lació. El concepte que maneja la UEFA és que se suspenen les sancions, encara que els expedients es podrien acumular.

La UEFA espera tancar el cas d'una vegada i per a això esperarà la resolució del Comitè d'Apel·lació, que es produirà en els pròxims 2 o 3 mesos, i arribat el cas també del TAD, que podria prolongar-se dos mesos després de conèixer la sentència d'Apel·lació.

L'acord és específic per al Barça i la decisió de la Comissió Disciplinària sobre la concessió d'una treva en aquest cas es farà pública oficialment en els pròxims dies.

Malgrat l'acord, el delegat de la UEFA en els següents partits a casa del Barça podria incoar un expedient per l'exhibició d'estelades o si es produeixen crits a favor de la independència de Catalunya, tal com es va recollir en l'últim informe redactat després del Barça-Bayer Leverkusen.