La Federació Catalana de Futbol aposta per segona temporada consecutiva pel Portal del Federat, per al manteniment del qual cada jugador, entrenador, auxiliar o delegat ha de pagar 12,40 euros. Si a Catalunya hi ha unes 145.000 fitxes, els números aviat són fets: gairebé 1.800.000 euros que ingressa cada curs la federació per aquest concepte. A aquesta taxa federativa cal sumar-hi la fitxa amb la corresponent mutualitat.

Tots els increments que hi ha hagut darrerament no han passat desapercebuts per als clubs i, encara que no de forma directa, molts d'ells hi han mostrat el seu desacord. Qui sí que ha fet pública una queixa formal és el CF Sant Esteve Sesrovires. El seu president, Adrià Companys, que a més a més és regidor d'Esports de l'Ajuntament d'aquesta població, ha comentat que "d'aquests 12,40 euros en podríem dir el gran recapte, que a més cada pare ha de pagar de forma personalitzada. Això sense tenir en compte que les fitxes han augmentat el 300% en els darrers anys. Si almenys aquests diners revertissin en la promoció de l'esport a nivell de futbol base o futbol femení...".

Adrià Companys presideix un club amb 14 equips. Segons ell "aquesta temporada la situació s'ha agreujat perquè hem fet cinc jornades de competició i no hi ha setmana que no tinguem un problema amb el sistema que s'utilitza. El manteniment des del Portal del Federat i la intranet dels clubs em porta a queixar-me".