La 4a Gala d'Estrelles del Futbol Català, que es farà el dilluns 9 de novembre, ja té proclamats tots els seus guanyadors després que ahir es reunís el jurat qualificador. Els proclamats millors jugadors, en les respectives categories masculina i femenina, han estat Gerard Piqué i Alexia Putellas.

El premi es dóna tenint en compte el 50% la decisió del jurat i un altre 50% els vots dels federats i els clubs. En el cas de Gerard Piqué ha assolit el 73% total amb el 93% del jurat i el 53% de l'altra meitat. En segona posició es va situar Aleix Vidal (14%) i en la tercera el porter del Madrid Kiko Casilla.

En la categoria femenina, qui ha aconseguit el primer lloc és Alexia Putellas (58% conjunt) al davant de Marta Corredera i Marta Torrejón. Pel que fa al capítol dels tècnics, el vencedor és el del RCD Espanyol, Sergio González (60%), que ha superat Pep Guardiola (28%, amb 41% dels federats i 14% del jurat especialitzat) i Paco Herrera (12%). Com a jugador amb més projecció ha estat premiat Héctor Belleria, i en els àrbitres Xavier Estrada.

En futbol sala, els premiats són Xavier Passarius com a entrenador, Dani Salgado com a jugador en la categoria masculina i, en dones, Nerea Vilalta, del Rubí, amb 68% de suport, davant de Clàudia Pons (17%) i Anna Costa (15%), exjugadores del Gironella.