El davanter del Reial Madrid Karim Benzema va tornar ahir a la tarda a la capital espanyola després d'haver estat imputat i posat sota control judicial per la seva suposada implicació en el xantatge al seu company de la selecció Mathieu Valbuena amb un vídeo de caràcter sexual, segons va informar la fiscalia de Versalles. El jugador va ser imputat per "complicitat en intent de xantatge i participació en una associació de malfactors per preparar un delicte que pot ser castigat amb un mínim de cinc anys de presó", segons va dir la fiscalia en un comunicat.

Benzema va sortir en llibertat del Palau de Justícia de Versalles, al qual va arribar cap a les nou del matí procedent de les dependències de la policia judicial després d'haver passat 24 hores sota arrest per declarar sobre el cas. El jutge instructor, a més, va ordenar que el jugador no entri en contacte amb Valbuena, ni amb la resta d'imputats.

Benzema es converteix en el quart imputat en el cas, després que tres persones més ho fossin el 17 d'octubre passat, considerats com a presumptes xantatgistes. Ells es troben en presó preventiva. El cinquè pot ser un conegut de Benzema, l'enllaç entre els malfactors i el jugador blanc.

Gravació compromesa

Per si tot això fos poc, ahir al vespre la cadena de televisió francesa M6 va donar a conèixer una gravació en què, suposadament, se sent la veu de Karim Benzema parlant amb els xantatgistes. En un moment de la gravació, el francès diu: "no et preocupis, no té elecció. Jo el faré recapacitar i pagarà", referint-se a Valbuena. Ara cal aclarir si ho va dir per ajudar el seu amic o per col·laborar amb els xantatgistes.