El diumenge 15 de novembre es disputarà a Cal Rosal l'última de les proves del campionat estatal de trial, en totes les categories. Una cita que prepara amb molta cura el Moto Club Baix Berguedà, com a prèvia del campionat del món de trial que té previst acollir l'abril del 2016, un moment històric i per fer la celebració com cal del que serà el vint-i-cinquè aniversari.

El duel entre Toni Bou i Adam Raga per decidir el títol estatal es preveu que serà un dels al·licients del llarg cap de setmana que estan preparant el MC Baix Berguedà i els Amics del Trial de Cal Rosal.

El pàdoc, la zona indoor i la secretaria de la prova s'ubicaran en el nucli urbà de Cal Rosal, com en els anys anteriors. El recorregut té 10 km i 22 zones en total: deu per a les categories TR4, de cadets, les dues de juvenils, tres per a les fèmines i els veterans; i dotze per a les categories de TR1, TR2, TR3 i els júniors. Els aficionats tindran l'oportunitat de seguir la prova dalt de la seva pròpia moto amb una acreditació especial amb un preu de 5 euros. L'organització té previst ubicar unes grans zones per a l'aparcament de vehicles.

El divendres dia 13, a partir de les 15 hores, hi haurà l'obertura del pàdoc i el dissabte, a les 10, ja es farà l'obertura del que és la zona per als entrenaments. A la tarda es faran les verificacions i també ja es farà públic l'ordre de sortida per a l'endemà. El primer participant és previst que comenci la prova a les 8.30 del matí i la cerimònia del lliurament de premis es farà entre les 15.30 i les 16 hores.

Toni Bou i Adam Raga són els dos pilots que es juguen el títol en l'última prova del campionat; el que guanyi a Cal Rosal serà el que es coroni vencedor de l'estatal. Va ser en la penúltima prova, que es va disputar a terres gallegues, a la localitat de Baiona, quan Bou es va posar líder, però el de Montesa té un avantatge mínim de només 2 punts (109 a 107) respecte de Raga, el pilot que porta una Gas Gas. Pel que fa a la classificació femenina, la manresana Elisabet Solera, del Moto Club Baix Berguedà, es juga el títol davant Mireia Conde, pilot de Santa Margarida de Montbui.