La manresana resident a Berga Núria Picas va rebre ahir a París, per segona vegada consecutiva, el títol que l'acredita vencedora del circuit Ultra Trail World Tour. És el mundial de les curses en les quals es cobreixen més quilòmetres i Picas ha repetit victòria després del seu triomf de fa unes setmanes a l'illa de la Reunió, una cursa de 164 quilòmetres que tancava un dels campionats més durs.

Anit, a París, Picas va tenir al seu costat com a guanyador masculí el francès Antoine Guillon, el qual ha rellevat en el palmarès qui es va imposar en el 2014, en aquell cas Françoise d'Haene. També es van presentar les novetats del circuit de cara al 2016, en la tercera edició, la qual tindrà dotze proves.

S'incorpora l'ultra de Madeira

La principal novetat per al proper exercici de l'Ultra Trail World Tour és la inclusió d'una prova que es farà en territori portuguès, a l'illa de Madeira, i que ampliarà fins a dotze les proves. Cal recordar que el 2014 se'n van disputar deu.

La de Madeira s'uneix a les que ja han format part de la competició en els darrers mesos. Aquest darrer Ultra Trail World Tour es va obrir, en el cas de Picas, a Nova Zelanda, on va quedar tercera en l'Ultramarató de Tarawera, darrere de Ruby Muir i Ruth Croft. El mes de març, Picas es va imposar amb autoritat en la Transgrancanaria i va poder fer un pas important en la seva fita en un any que va quedar marcat per la seva participació en la frustrada expedició al Makalu. En una altra de les proves de l'Ultra Trail World Tour, al Mont Blanc, va optar per un abandonament. S'ho va jugar tot a la Diagonale des Fous, a l'illa de la Reunió. En tenia prou amb un podi, però la victòria li va ratificar que revalidava el títol