L'espanyol Jorge Lorenzo (Yamaha YZR M 1) ha aconseguit la pole del Gran Premi de la Comunitat Valenciana de MotoGP al circuit "Ricardo Tormo" de Xest mentre que el seu rival directe pel títol i company d'equip, l'italià Valentino Rossi, ha anat al terra a 46 segons del final de la sessió.

Paradoxes de la vida han volgut que Rossi, que llueix des de sempre el dorsal "46" a la seva moto, tingués un accident en el revolt vuit del traçat quan en els monitors de temps quedaven aquests segons per a la conclusió de la segona classificació.

L'objectiu de Valentino Rossi en aquesta segona classificació, òbviament, no podia ser aconseguir un bon resultat, sabedor que haurà de sortir últim a la formació de sortida, sinó més bé preparar la seva moto de la millor manera possible per intentar remuntar posicions des del mateix moment en que s'apagui el semàfor del circuit valencià.

Al final Jorge Lorenzo ha aconseguit el seu objectiu de ser el més ràpid i així tindrà l'oportunitat de sortir des del primer lloc demà per posar terra pel mig com més aviat respecte als seus immediat perseguidors, que una vegada més seran els pilots de Repsol Honda, Marc Márquez i Dani Pedrosa.

Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) ha estat el primer líder de la segona classificació amb una segona volta en 1: 30.499, per davant del seu propi company a Repsol Honda, Dani Pedrosa, que ha acabat a poc més de dues dècimes de segon, 1: 30.784.

Mentrestant, Valentino Rossi ha començat amb el dotzè temps i en el següent gir, el tercer, s'ha posat vuitè, i el seu company d'equip i rival pel títol, Jorge Lorenzo, ha ocupat la tercera posició.

El campió del món de 2013 i 2014 ha tornat a realitzar un segon intent de volta ràpida, però en el segon parcial s'ha "colat" a la traçada d'un revolt i ha perdut l'oportunitat de rebaixar el seu registre.

En tant, el seu rival per aconseguir la millor posició de la formació de sortida, Jorge Lorenzo, ha tornat en aquests instants a la pista i després d'una volta de llançament, ha intentat col·locar-se primer.

Una volta més tard Jorge Lorenz ho ha aconseguit i a més ha establert un nou rècord absolut de volta ràpida, amb 1: 30.011, que deixava enrere l'anterior de Marc Márquez, establert el 2013 amb 1: 30.237.

Lorenzo i Márquez han aconseguit el seu objectiu d'entrenaments, el mateix que Dani Pedrosa, no així Valentino Rossi, que ha acabat el seu treball de la classificació amb una caiguda sense conseqüències i amb l'obligació de protagonitzar una bona sortida i una gran remuntada si no vol veure desaparèixer de cop les seves opcions al títol, més quan el seu rival i company d'equip no ha fallat i ha exhibit un gran ritme durant tot el cap de setmana.

1. Jorge Lorenzo (ESP/Yamaha YZR M 1) 1:30.011 a 160,1 km/h.

2. Marc Márquez (ESP/Repsol Honda RC 213 V) 1:30.499

3. Dani Pedrosa (ESP/Repsol Honda RC 213 V) 1:30.516