Jorge Lorenzo va guanyar el primer assalt en la lluita pel títol mundial de MotoGP després d'imposar-se en la primera jornada d'entrenaments lliures de la cursa que ha de decidir el mundial entre ell i Valentino Rossi. El balear va aconseguir superar els pilots d'Honda, Marc Márquez i Dani Pedrosa, amb Andrea Iannone en quart lloc, tot i que el pilot de Ducati ja va dir que deixaria passar Rossi, que arrencarà demà des de l'última posició, en cas que aquest es jugui el campionat. Cal recordar que el pilot transalpí en té prou de ser segon per guanyar el desè Mundial de la seva carrera, vuitè de la categoria reina.

La bona notícia d'ahir va ser la presència al circuit d'Alex de Angelis, ja molt recuperat de les greus lesions causades al Gran Premi del Japó i per culpa de les quals no podrà tornar a pujar a la moto fins al proper febrer. Lorenzo va superar per només 139 mil·lèsimes Márquez i va aconseguir 3,5 dècimes sobre Rossi, la qual cosa mostra que té un bon ritme i que vol treure partit de les bones sensacions que sempre ha tingut a Xest.

L'italià, de menys a més

De fet, sembla clar que el que busca Rossi és ritme de cursa, ja que no pot aspirar a sortir d'una bona posició i, per tant, no ha de lluitar per fer una volta ràpida potent. Ahir, inicialment va arribar a ser tercer i va baixar fins al cinquè lloc. No sembla que sigui un fet que el preocupi gaire, i es preveu que pugui avançar molts competidors, però és difícil de saber si podrà atrapar les Honda de Pedrosa i Márquez, un fet necessari per ser campió.

Luthi i Kent, altres primers

En les dues categories petites, Thomas Luthi va aconseguir el millor registre en Moto2 i va prendre el primer lloc a última hora al britànic Sam Lowes, el millor en la tanda del matí. El tercer lloc va ser per a Tito Rabat.

Pel que fa a Moto3, Danny Kent només ha de puntuar per ser campió del món. Ha d'evitar una caiguda a la cursa, que donaria el títol a Miguel Oliveira si el portuguès guanya. Ahir, però, va voler començar fort amb el millor temps.