Un gol de doble penal transformat per Asís quan faltaven cinc segons per al final va acabar donant la victòria al Manresa FS en un duel molt anivellat a la pista de l'Esparreguera. Els darrers minuts van ser un cara o creu, amb ocasions per a totes dues bandes, però al final la major sang freda dels manresans va acabar sent determinant. Al revés del que li està passant als darrers partits, l'Esparreguera va començar el partit amb molta força, i tot i que el Manresa també jugava bé, els del Baix Llobregat Nord tenien la situació bastant controlada durant la primera part. D'aquesta manera van anar-se'n al descans amb un 2-0 que feia justícia al que s'estava veient sobre el parquet.

La forta pressió que exercia el conjunt esparreguerí feia que el Manresa tingués problemes per desenvolupar el seu bon joc ofensiu habitual. A la segona meitat, però, van canviar les tornes i els manresans van sortir molt més endollats. Això, unit a la davallada de joc local va fer que en un tres i no res aconseguissin empatar el partit. Amb 2-2 el duel es va anivellar i les anades i vingudes van ser constants a totes dues bandes. El Manresa va avançar-se per primer cop en el marcador i llavors va arribar una de les jugades que va condicionar el partit.

L'Esparreguera va disposar d'un llançament de doble penal al seu favor que Addil va saber aturar amb molt d'encert. El ritme del joc no baixava i tant podia arribar la sentència manresana com el tercer gol de l'Esparreguera. Finalment el que va arribar és aquest darrer succés, i el partit tornava a equilibrar-se.

D'aquesta manera s'entrava en un darrer minut autènticament frenètic. Gerard aprofitava una errada defensiva l'Esparreguera a la sortida d'un córner per marcar el 3-4 que semblava sentenciar la victòria a favor dels homes de Jordi Rozas, però en aquest partit encara hi havia molta tela que tallar. L'Esparreguera no va rendir-se i encara va ser capaç d'empatar a quatre gols quan quedaven pocs segons per al final del partit.

Semblava que aquest seria el resultat final però en una ràpida acció Gordillo va rematar i Artur va aturar la pilota en dos temps, considerant els àrbitres que la segona vegada l'havia tocat fora de l'àrea. Asís, l'especialista manresà en les accions a pilota aturada, no va notar la pressió i els nervis i va transformar el 4-5 definitiu amb un xut potent i col·locat que Leandro, el porter suplent, no va aturar.