El Barça rep avui un Vila-real que viu dalt de la taula i que està només a quatre punts dels blaugrana, que comparteixen lideratge amb el Reial Madrid. El Barça afronta el penúltim episodi abans del clàssic sense el lesionat Leo Messi, a qui se l'espera aviat (per a les dues o tres properes setmanes), i ho fa en un horari que no li agrada gens, a les 16 hores. De fet, la seva última ensopegada la va signar en aquest horari, fa ja unes quantes jornades a Sevilla, on el Barça, ja sense Messi, va caure al Sánchez Pizjuán en el primer partit d'octubre per 2-1. Des d'aleshores, la victòria s'ha fet una companya de viatge dels blaugrana, excepte en l'empat al camp del Villanovense, en l'anada dels setzens de final de la Copa del Rei.

Més que l'horari, a l'entrenador Luis Enrique potser li ha preocupat que no pugui comptar amb Ivan Rakitic, lesionat en el partit contra el Bate, de la Lliga de Campions, encara que aquesta pèrdua la compensarà l'equip català amb el retorn del capità, Andrés Iniesta, consolidat en la titularitat des de fa uns dies. Les visites del Vila-real al Camp Nou sempre han despertat molt d'interès, en tractar-se d'un equip que mai s'ha acovardit enfront els blaugrana, a més de dur a terme propostes futbolístiques de molt nivell. Va ser l'any passat que el Barça va haver de remuntar dues vegades per firmar un 3-2 final. Malgrat aquest tarannà, els blaugrana han sabut endur-se el triomf els últims anys, malgrat la complexitat del rival.

Els acompanyants d'Iniesta

Luis Enrique tornarà a haver de recórrer a jugadors del planter per a la posició davantera, on Neymar i Suárez no poden entrar en cap tipus de rotació per les lesions de Messi i Rafinha. Així, Munir i Sandro tornaran a ser les opcions per a un sol lloc. Enrere, Iniesta té garantida la titularitat, en l'espera de si l'acompanyaran un inesgotable Sergio Busquets o el jove Sergi Roberto, tota una garantia a la banda, després de recuperar la seva posició natural al centre del camp, un cop haver cobert la posició de lateral per subsanar la baixa de Dani Alves.