L'objectiu principal ja s'havia aconseguit arribant a 400 inscrits per a la prova i ahir es va reblar el clau. La primera edició de la Vinya-Cross, la cursa auspiciada per Oller del Mas, la Fundació Rosa Oriol, Caixabank i Rios Running, entre molts altres col·laboradors, va omplir el sud-oest del Bages d'una marea taronja disposada a col·laborar amb els nens en risc d'exclusió social. Al final, prop de 360 participants van acabar les dues curses, la de deu quilòmetres, més competitiva, i la de cinc, en què molts van aprofitar per caminar i conèixer els paratges de la finca Oller del Mas. A més, es van recollir més de 7.000 euros per a una bona causa.

Així, a les vuit del matí van arribar els primers participants per recollir el seu dorsal, enmig d'una densa boira matinal i desafiant el fred de primera hora. Cap d'ells no va ser excusa per prendre part a la que serà una de les potes del projecte "Cap nen sense dignitat", que s'ha d'ampliar durant les properes setmanes tant a nivell català, com estatal.

A les deu del matí, els 400 corredors, famílies i acompanyants es van reunir al castell per donar el tret de sortida. Els corredors van gaudir de les temperatures suaus i del paisatge tardorenc de les vinyes. El terreny era prou exigent per posar a prova els més valents i va permetre a totes les persones completar el recorregut fins al final. Entre ells, els responsables de les entitats organitzadores, com ara la mediàtica monja sor Lucía Caram, que ja va dir que s'ho prendria de manera més aviat contemplativa.