Mentre els diaris publicats tant a Madrid com a Barcelona lloaven el títol mundial aconseguit aquest cap de setmana pel pilot mallorquí Jorge Lorenzo, la premsa d'Itàlia feia pinya entorn de Valentino Rossi i defensava la seva tesi de "conspiració espanyola" centrant els atacs més ferotges en Marc Márquez.

Per a bona part dels diaris del país transalpí, la victòria final de Lorenzo ha estat "un frau". Per al Corriere della Sera el resum de tot el que va passar al circuit de Xest és: "Valentino, diumenge de lleons contra el frau dels tres espanyols". Molts diaris coincideixen en l'ús del terme biscottone, que a Itàlia s'utilitza en futbol quan es dóna un pacte entre dos equips per forçar un empat que els beneficia a tots dos. Per al diari La Reppublica, tot plegat va ser "un complot" i creu que va ser "el final més verinós" per a Valentino Rossi, i titlla tant Márquez com Dani Pedrosa de ser "els escuders" del campió Jorge Lorenzo. En les seves pàgines, La Gazzetta dello Sport utilitza com a títol: "Dos contra un", sempre en referència a la suposada ajuda de Márquez cap a Lorenzo: "ja estava molt clar, Márquez ja havia decidit que el títol seria de Lorenzo".

Des del final de la cursa, a les xarxes socials van aparèixer molts missatges en suport de Rossi, amb l'etiqueta #iostoconVale que s'ha convertit durant les últimes hores en tendència a Itàlia. La guerra de Rossi contra els pilots espanyols no s'atura i el 2016 promet tenir més episodis als circuits.