Jonathan Soriano, jugador del Red Bull Salzburg, va ser premiat ahir en el decurs de la 4a Gala de les Estrelles del Futbol Català, que es va celebrar a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm. Per segon any, va rebre el premi de màxim golejador català de l'any. Abans va admetre que, en la hipòtesi que el Barça li proposes fitxar, diria que sí.

El davanter bagenc, que és fill del Pont de Vilomara, va participar en l'espai de Catalunya Ràdio El club de la mitjanit, conduït pel periodista surienc Francesc Garriga, i va declarar que ho deixaria tot si el Barça fos l'equip que truqués a la seva porta. "Ara jugo cada cap de setmana i em sento important al Salzburg, però si és el Barça qui em truca també ho tindria clar: la resposta en aquest cas seria un sí". Malgrat tot, va admetre que per a un jugador "no és fàcil, ni sabent que véns al Barça, assumir que hauràs de ser un reserva, que no jugaràs o bé ho faràs molt poc".

Soriano, que ha marcat 142 gols en els 157 partits a l'equip austríac, coneix prou bé Luis Enrique, de qui va estar a les ordres al Barça B: "va ser la meva millor etapa com a futbolista". Va admetre que no ha rebut cap contacte ni cap esment d'un possible interès blaugrana. El que sí que sembla que pot tornar és Nolito, ara al Celta i que va ser company de Soriano al Barça B, a més de bon amic seu: "Nolito té qualitats per fitxar pel Barça i té la confiança de l'entrenador".