La FINA porta a Barcelona anàlisis fetes a Moscou

12.11.2015 | 00:00

La Federació Internacional de Natació (FINA) ha traslladat enguany "més del 80% de les mostres recollides a Rússia" als laboratoris de Barcelona i també de Colònia, després de conèixer la investigació que l'Agència Mundial Antidopatge va obrir a Moscou. A més d'aquestes, les mostres dels controls fets a nedadors russos que viuen o s'entrenen fora d'Europa s'analitzen als laboratoris de Mont-real i Salt Lake City, segons va informar la FINA en una nota.
Segons l'organisme que regeix la natació mundial, les 457 mostres d'orina i 188 de sang que es van recollir durant els Mundials de natació de Kazan van ser analitzades al laboratori de Moscou, ara suspès per les seves irregularitats, "sota la supervisió d'observadors independents dels laboratoris de Barcelona i Londres. Cadascuna d'aquestes mostres serà traslladada i emmagatzemada" al de la capital catalana.
El president de la FINA, l'uruguaià Julio César Maglione, es va mostrar "entristit" per les conclusions de la comissió independent de l'AMA que va descobrir una trama de dopatge entorn a l'atletisme rus i al laboratori de Moscou. Segons Maglione, "la FINA està compromesa a fer el necessari perquè la natació estigui neta".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Buscador de deportes

Enllaços recomanats: Premis cinema