El trofeu Fèlix Serra Santamans, en la 59a edició, arriba dissabte a les piscines municipals de Manresa. La cita, integrada en el Circuit Català de Trofeus, porta a la capital del Bages la majoria de nedadors de primer nivell catalans, incloent-hi Jessica Vall, del CN Sant Andreu, bronze en els 200 metres braça als mundials de Kazan.

A més, l'acompanyen Aschwin Wildeboer i Erika Villaecija, del CN Sabadell, i medallistes al mundial júnior com Àfrica Zamorano. No hi faltarà el manresà Arnau Rovira, qui formarà part d'un ampli equip del Sant Andreu. La prova de 100 m lliures es presenta amb espectacle per Matías Aguilera i Joan Beza (CN Hospitalet), que neden per sota dels 50 segons. Del CN Minorisa, amb el tècnic Genís Rico, seran a la competició Izan Cubillas, Adrià Ribera, Guillem Montiel, Guillem Lázaro, Alba Rovira, Vinyet Serra, Berta Martínez, Sílvia Merenguer i Shalana Rodríguez.

Hi ha inscrits els nedadors de 27 clubs de l'estat i un de francès, el Canet-86. La sessió del matí tindrà el seu inici a les 9.30 hores; pel que fa a la tarda, es reprendran proves del trofeu Fèlix Serra Santamans a partir de les 16.30 hores.

Pel que fa a Jessica Vall, nedarà el seu estil de braça en la totalitat de les distàncies programades, si bé la prova dels 200 serà al matí.