La cancellera alemanya, Angela Merkel, va dir ahir que confia que la Federació Alemanya de Futbol (DFB) "aclareixi amb transparència" les sospites al voltant d'una possible compra de vots perquè el país organitzés el Mundial del 2006. Merkel va ser preguntada per l'escàndol que envolta la federació en una roda de premsa a la cancelleria, juntament amb el primer ministre australià, Malcolm Turnbull.

Segons va apuntar, els records d'aquell Mundial són els d'un "conte d'estiu" i són "inalterables". L'escàndol sobre presumptes suborns de part de la candidatura alemanya, presidida per l'exfutbolista Franz Beckenbauer, ja ha conduït a la dimissió del president de la federació, Wolfgang Niersbach. Diversos mitjans van apuntar que Niersbach coneixia des de feia temps l'existència d'un preacord firmat per Beckenbauer amb Jack Warner, president de la Concacaf (d'Amèrica del Nord, Central i del Carib) en el moment de l'elecció de la seu, el 2000.

De fet, Warner es troba suspès a perpetuïtat per la comissió d'ètica de la FIFA des del setembre i és investigat per la fiscalia dels Estats Units per possible corrupció i enriquiment il·lícit.

El preacord, segons va informar la mateixa federació, té a veure amb partits amistosos, el suport a la formació d'entrenadors de la Concacaf i amb contingents d'entrades per a partits del Mundial.