L'alemany Nico Rosberg (Mercedes) començarà avui des del primer lloc de la graella de sortida del Gran Premi de Brasil, penúltima prova del campionat, després de firmar la seva sisena pole position de l'any -la cinquena consecutiva- en el Mundial de Formula 1. Rosberg, que va marcar el seu millor temps en la tercera sessió de classificació (Q3) amb un temps d'un minut, 11 segons i 282 mil·lèsimes, compartirà la primera fila amb el seu company d'equip, el britànic Lewis Hamilton, guanyador anticipat de la temporada.

Els cotxes de Mercedes van dominar absolutament els tres entrenaments lliures, amb Hamilton a l'avantguarda en el primer de divendres, Rosberg liderant el segon i de nou el britànic en el matinal d'ahir. En la segona fila de la graella hi seran l'alemany Sebastian Vettel (Ferrari), tercer també en tots els entrenaments lliures, i el finlandès Valtteri Bottas (Williams). L'espanyol Fernando Alonso (McLaren) va ser eliminat en la primera ronda (Q1) de la sessió de classificació per un problema mecànic al seu cotxe quan encara anava per la segona volta.

Alonso, que divendres ja va haver de deixar la prova de la tarda per una avaria mecànica, va rebre ordres de la seva escuderia perquè parés el cotxe. El seu company, el britànic Jenson Button, també va ser eliminat en la Q1, ja que va quedar en la 17a posició. El també espanyol Carlos Sainz (Toro Rosso) va quedar eliminat en la segona ronda.