Tot i que les dinàmiques mostrades pels dos equips abans de l'aturada de seleccions facin veure que un equip va cap amunt i l'altre cap avall, les dades estadístiques pures i dures determinen que el Barça i el Reial Madrid arribaran al clàssic de dissabte, al Bernabéu, amb una gran igualtat estadística. Segons un estudi publicat ahir pel lloc web del diari Sport, la paritat és gairebé total en algunes variables. Les diferències vindrien donades per factors com l'encert de cara a porteria, el nombre de xuts a porta o les aturades dels porters blancs, principalment Keylor Navas.

D'aquesta manera, els dos equips han marcat gairebé els mateixos gols (25 per al Barça i 26 per al Madrid). L'equip de Rafa Benítez ho intenta en més ocasions (82-91), sobretot per la voracitat d'un Cristiano Ronaldo que xuta des de qualsevol posició. Això no significa, però, que l'encert sigui més gran. Al contrari. El Barça guanya en aquest apartat pel 43% contra el 40% del seu rival.

El control del joc també és blaugrana. L'equip de Luis Enrique ha fet 5.472 passades per les 5.227 del seu adversari. A més, el fet de disposar durant més temps de l'esfèrica provoca que no hagi de cometre tantes faltes (97-114). La igualtat es manté en el nombre de targetes grogues, una més per als barcelonistes (20-19).

Avantatge blanc

En algunes estadístiques, però, hi ha desigualtat, i aquesta beneficia l'equip que oficiarà com a local en el partit de dissabte. Així, el Reial Madrid centra més a l'àrea (191-268) perquè possiblement el seu joc aeri és superior; el Barça cau moltes més vegades en fora de joc (35-28), possiblement per la voluntat de Luis Suárez de fer desmarcades en profunditat en tot moment; i, sobretot, hi ha el factor Keylor Navas. Els porters del Reial Madrid (ell i Casilla) han fet 34 aturades, per les 26 de Bravo i Ter Stegen. El Barça, però, ha mantingut la porteria a zero en els últims partits. Aquí també hi pot haver un canvi de tendència.