El francès Sébastien Ogier (Volkswagen) va preferir no fer grans escarafalls ni celebracions després d'aconseguir la vuitena victòria de la temporada al ral·li de Gal·les, que va acabar-se ahir. El francès, triple campió mundial, va dir que no era el moment després dels atemptats de París de divendres. Volkswagen, a més, va aconseguir el doblet en la classificació general de pilots, ja que el company d'Ogier, el finlandès Jari-Matti Latvala, ha acabat el Mundial en segona posició.

El triomf en el partit de dobles de Karolina Pliskova i Barbora Zahlavova Strycova sobre Anastàsia Pavliutxenkova i Elena Vesnina (4-6, 6-4 i 6-2) va donar la victòria a la República Txeca per 3-2 sobre Rússia en la final de la Copa Federació, la Copa Davis femenina. Després de l'empat a un dels partits de dissabte, Maria Xaràpova havia avançat les russes en superar Petra Kvitova per 3-6, 6-4 i 6-2 i Karolina Pliskova havia restablert la igualtat, en vèncer Paviutxenkova per 6-3 i 6-4. És la quarta victòria per a la República Txeca. Abans, Txecoslovàquia havia guanyat cinc títols.

El serbi Novak Djokovic, que va rebre el trofeu com a millor jugador de la temporada en la prèvia del partit, va vèncer el japonès Kei Nishikori en el debut a la Copa Màsters de Londres. El balcànic només va trigar una hora i cinc minuts a vèncer-lo per un doble 6-1 en la primera jornada del seu grup. A la nit, Roger Federer també va vèncer amb claredat Tomas Berdych per 6-4 i 6-2.. Avui debuten els dos espanyols. A les tres, Andy Murray-David Ferrer i a les nou, Rafa Nadal-Stan Wawrinka.

L'alemany Nico Rosberg va aconseguir ahir, per segon any consecutiu, la victòria al Gran Premi de Brasil i es va proclamar, quan falta una cursa per al final del Mundial, subcampió del món, darrere del seu company Lewis Hamilton, que ahir va ser segon. Rosberg necessitava aconseguir un mínim de cinc punts de diferència respecte del seu compatriota Sebastian Vettel per assegurar-se la segona posició abans d'Abu Dhabi, i així va succeir. La jornada va tornar a ser dolenta per a Fernando Alonso, que es va haver de conformar amb el setzè lloc, i per a Carlos Sainz, que va abandonar.

La penúltima prova no va tenir gaire encís, amb menys públic a les graderies de l'habitual, a causa de la poca emoció d'aquesta temporada, i amb l'amenaça de pluja en alguns moments. L'únic que va fer animar els espectadors en alguns moments va ser el local Felipe Massa, que va acabar vuitè.

L'avorriment habitual

En la lluita per la victòria, l'única emoció va arribar a poques voltes per al final. Rosberg, que havia fet valer la pole position i que havia mantingut a ratlla Hamilton durant una gran part de les 71 voltes al traçat brasiler, va veure com el britànic se li acostava i podia posar en perill el seu triomf. El campió del món, però, va tenir problemes per superar un pilot doblat i aquest temps va ser preciós perquè Rosberg estabilitzés la diferència i fes camí cap al triomf.

Ferrari ho havia fet tot per mantenir les aspiracions de victòria. Va intentar ser agressiu en els canvis de pneumàtics, sobretot en el penúltim pas, quan va situar-ne de tous al monoplaça de Vettel per intentar retallar el desavantatge. La reacció de Mercedes, però, va ser immediata. Va col·locar el mateix compost i es van acabar les esperances de l'escuderia italiana.

De la banda hispana, Carlos Sainz va reproduir en la cursa els problemes que ja havia tingut a la volta de formació i va haver de deixar-la. Alonso, que dissabte havia pres el sol més que no pas competit, va limitar-se a no trencar el cotxe i entrar just darrere del seu company Button.