Luis Enrique Martínez, entrenador del Barcelona, ha afirmat en roda de premsa, després de guanyar 0-4 el Reial Madrid, que Andrés Iniesta, aplaudit d'una banda del Santiago Bernabéu quan ha estat substituït, és "patrimoni de la humanitat".

El tècnic asturià ha valorat un marcador que ha considerat històric i ha deixat clar que un dels seus jugadors deixarà empremta al Barcelona i fora del club blaugrana.

"Andrés Iniesta és patrimoni de la humanitat, no només del Barcelona. Podem gaudir d'un jugador únic, que té ulls al clatell i que té qualitat al servei de l'equip. Entenc que l'hagin aplaudit", ha dit.

A més, ha indicat que la victòria té regust "de glòria beneïda" per haver guanyat l'"etern rival" d'una forma que prèviament havia estudiat. Guanyar així davant jugadors de tant nivell és difícil. Hem buscat el que preteníem durant tot el partit", ha assenyalat.

"No he vist en cap moment el Reial Madrid rendit. Però hem estat a un nivell superior i hem generat superioritat a les zones del camp. Hem fet moltes ocasions, les hem aprofitat i hem estat molt efectius. El partit és més mèrit del Barcelona que demèrit del Reial Madrid", ha afegit.

També Luis Enrique ha reconegut la feina dels seus jugadors, que, ha afirmat, han estat a un gran nivell mentre Lionel Messi ha estat lesionat. L'argentí ha reaparegut avui després d'estar fora dels terrenys de joc dos mesos.

"El nostre objectiu és el que tenim actualment, guanyar el màxim nombre de partits possibles independentment dels jugadors que puguin arribar al gener. És una plantilla que ha guanyat el triplet la temporada passada i és una de les millors plantilles", ha comentat.

"Al llarg de la setmana i veient en funció de si podíem comptar amb Leo o Rakitic, teníem opcions obertes. La relació amb els jugadors davant un partit d'aquesta magnitud i després d'una lesió llarga, ha estat fàcil. Leo així ho entenia. A mesura que s'han anat aclarint els dubtes, ha anat decidint", ha afegit sobre la decisió de seure Messi a la banqueta.

Respecte a la feina de Sergi Roberto, ha afirmat que és el "comodí" de l'equip i ha assenyalat que pot jugar gairebé en qualsevol posició fent-ho bé.

"Pot jugar de lateral i al centre del camp. Avui heu vist el partit que ha jugat com extrem dret. No perd la pilota, té arribada, esforç físic i moltes coses clau per convertir-se en un gran jugador", ha comentat.

Finalment, preguntat per si serà difícil col·locar Messi en un onze després del bon paper de Luis Suárez, Neymar durant la seva absència, ha estat clar i irònic: "Tinc un problema de cal déu. No només han jugat Neymar i Suárez, hi ha la feina de tot l'equip", ha conclòs.