"Messi està recuperat". Són les tres paraules de Luis Enrique que esperava l'aficionat barcelonista de cara al partit que avui disputa el seu equip al camp de l'etern rival. El fet que tingui l'alta, però, no significa necessàriament que sigui titular, com va aclarir l'entrenador blaugrana, que també va recordar que "és evident que no es trobarà al cent per cent físicament, però per a nosaltres és una garantia" que ja hagi superat el trencament d'un lligament del genoll esquerre. La presència o no de l'argentí des de l'inici condicionarà un partit que no és decisiu i que el Barça afronta amb tres punts d'avantatge. En cas de victòria forana, la confiança del madridisme en Rafa Benítez quedaria tocada.

Confiança blaugrana

A part de confirmar que tant Messi, com Rakitic, que s'havia lesionat a la Lliga de Campions contra el Bate Boríssov, ja estan bé, Luis Enrique va voler exemplificar ahir el moment en què es troba l'equip afirmant que "estic passant la millor etapa de la meva vida com a entrenador i ho vaig dir a la meva dona. Dormo com els àngels". De tota manera, va voler fugir de l'excés de confiança i va reiterar que "per a mi el partit no serà determinant per la lliga, tot i que és molt bonic si guanyes al camp del màxim rival. És el millor escenari per a un jugador culer".

Luis Enrique va ser clar i reconeix que "les sensacions són totes positives perquè és un partit especial i per la posició que ocupem i els jugadors que tenim" i va afirmar que "tant me fa si som els favorits. M'importa com jugui el meu equip i que actuem al nostre nivell".

Si juga Messi d'entrada, que sembla el més natural, es tornaria a reunir el trident golejador i aleshores el Barça mostraria una formació recognoscible. Amb total seguretat, Mascherano, que reapareix després de dos partits de sanció, formaria parella central amb Piqué i possiblement Sergi Roberto seria titular per no arriscar amb Rakitic. L'altra possibilitat és que el croat jugui des de l'inici i Sergi Roberto actuï de fals extrem dret, en el lloc de Messi, o que Mascherano comenci al centre del camp i que en defensa inicïi el partit Mathieu.

Trencacloques madridista

Al Reial Madrid, les coses no són clares per diversos factors. El primer, que l'equip arriba després d'una derrota, a Sevilla, i pels dubtes que genera el projecte de Rafa Benítez, tècnic que no és ben vist per pesos pesants de la plantilla, com el mateix Cristiano Ronaldo. Ahir, l'entrenador madrileny va ser clar i va dir que "jugarem al nostre estadi, davant de la nostra afició, i sempre penso que el Madrid és favorit. Tenim molta confiança". Sobre el seu futur, es va limitar a dir que "em jugo, com tot el madridisme, tres punts importantíssims per lluitar per la lliga" i va celebrar disposar de tota la plantilla per segon cop aquesta temporada.

Pel que fa al tarannà defensiu del seu equip, va apuntar que "respecto totes les opinions, però l'equip més ofensiu, qui xuta més a porta i qui fa més gols és el Reial Madrid. Ho intentarem fer, amb més efectivitat, si és que podem".

Els dubtes blancs pel que fa a l'alineació són nombrosos. Ahir, el tècnic blanc va confirmar Keylor Navas i Sergio Ramos, que jugaran amb molèsties, i va deixar entreveure que Benzema haurà de començar des de la banqueta. Si és així, Benítez tindrà coartada per mantenir Casemiro en la tasca de mig centre i fer jugar un James Rodríguez amb qui ha tingut una disputa dialèctica per la seva participació amb la selecció les últimes setmanes.