L'encert golejador de l'extrem paraguaià Hernán Pérez va donar a l'Espanyol tres punts necessaris per trencar una mala ratxa de tres partits sense conèixer la victòria. L'equip de Sergio González va dur a terme una actuació sòlida i va vèncer un Màlaga que continua barallat amb el gol fora de casa: encara no n'ha fet cap.

Això que el conjunt andalús havia començat intentant tenir presència a l'àrea de Pau. Als cinc minuts, però, Hernán Pérez va retallar l'entrada de Weligton i va superar Kameni amb tranquil·litat. L'Espanyol era àgil amb la pilota i seriós sense la possessió. Els visitants, per la seva banda, patien per superar les línies de l'equip de casa, ben apuntalades. L'equip de Javi Gracia no tenia gaires oportunitats de gol. La més clara va ser un xut d'Amrabat que va aturar Pau al minut 18.

Aquest avís, però, no va donar ales al Màlaga. Al contrari. Hernán Pérez, novament, va posar-se sota els focus. En l'acció següent, l'exjugador del Vila-real va tornar a superar el porter camerunès, que va tocar la pilota però que no va poder evitar el gol. La centrada de Fuentes des de la banda esquerra havia facilitat molt les coses.

Més atacs locals

L'Espanyol va intentar aprofitar els minuts que quedaven de la primera part per fer el tercer. Ho va intentar Roco, amb una rematada alta. El Màlaga no tenia fluïdesa i Charles, sol al punt de penal, va rematar de recte novament cap a un Pau que va tenir la seva nit.

A la segona part va semblar que l'Espanyol volia minimitzar els riscos, tot i que la iniciativa era del conjunt forà. El Màlaga va començar a penjar pilotes a l'àrea i al minut 65 novament el brasiler va poder anotar un gol que donés esperances a la eva formació, però la seva rematada de cap va sortir massa desviada.

Reducció de revolucions

En un intent d'adormir el partit, els pericos també van reduir les seves pròpies revolucions. La prova més clara va ser una imprecisió de Roco, al minut 72, que va fabricar un dos contra dos en contra que Horta no va poder aprofitar. Charles li havia passat una pilota que era mig gol.

Gràcies als dos gols de diferència favorable, l'Espanyol va tenir, per fi, un final de partit tranquil, en què no feia falta que hi hagués pressa ni les típiques accions de pèrdues de temps. Els tres punts quedaven a casa.