L'Avinent Club Atlètic Manresa ha assolit dues victòries en les curses femenines Open de la 92a edició de la Jean Bouin, a Barcelona. La santjoanenca Meritxell Soler, que ha aconseguit grans resultats en curses de fons en els darrers mesos, s'ha imposat en la cursa dels 10 km i la manresana Alba Gallardo, que ha fet bona part de la cursa al costat de la seva companya de club, es va imposar en la prova de dels 5 km. D'altra banda, en la prova d'elit que s'ha adjudicat l'eriteru Aaron Kifle, Iván Zarco (CA Igualada) va ser desè i el santvicentí Roger Campoy, dissetè. Sumant totes les cuses de la matinal, celebrada al Parc de Montjuïc, han sigut dotze mil els atletes participants.

Meritxell Soler, guanyadora dels recents 10 km a Manresa, ha repetit el triomf assolit a Barcelona l´any 2012. El seu temps ha estat de 36'12'' i ha aconseguir àmplia diferència respecte de la segona classificada, Beatriz Antolí, de l'Ada Calvià, que va fer 37'20''. En homes, ha guanyat Artur Bossy, del Barça, amb 30'54''. Entre els deu primers hi va hagut dos atletes de les nostres comarques. El sisè ha estat Albert Nogueras, del CA Igualada, amb 31'53''. I el desè era Guillem Fernández, del JAB de Berga, amb 32'25''.

A la cursa femenina dels 5km, Alba Gallardo també ha estat la dominadora amb 17'48''. Segona s'ha situat Elena López (18'40''), amb Fatima Aouaj (19´17´´), tercera. La cinquena ha estat Paquita Pérez, del CA Igualada (19'53') i la sisena Núria Cascante (JAB Berga),19´46´´.

En la prova d'elite masculina (de 9,9 km) ha guanyat l'eritreu Aaron Kifle amb 28'17'', i amb la segona plaça del maratonià català Carles Castillejo (29'04''). Cal destacar la desena posició d'Iván Zarco (CA Igualada) amb 30'58'' i que Roger Campoy (Athletic Barcelona), ha estat el dissetè amb 32'32''. En dones s'ha imposat Lidia Rodríguez, recent vencedora del Memoriañ Alcalde Evaristo al Pont de Vilomara.

En les curses de base, destacar els triomfs de Najwa Chouati (del CAM) en júniors-pomeses dones, de Miqui Riera (CAM) en infantils, de Paula Blasco (CAI) en les cadets i juvenils, i Carla Bisbal (CAI) en les alevins. Bethelem Manzano (del CAM) ha estat tercera en cadets, com Núria Moix (CAI) en les alevines.