La selecció espanyola femenina va iniciar amb bon peu el preeuropeu de l'Eurobàsquet del 2017 a la República Txeca, ja que es va imposar amb comoditat a Suècia (52-75) en un duel que es va jugar a la localitat sueca de Sodertalje. Les dues jugadores del Cadí La Seu no van tenir gaire protagonisme en el triomf: Laura Gil va jugar 13 minuts i va anotar 3 punts, mentre que Belén Arrojo, com els va passar a tres jugadores més, no va disputar-hi cap minut.

Les noies espanyoles van sortir a la pista amb la intenció d'anar per feina i sentenciar el duel de forma ràpida, i quan només es portaven cinc minuts de joc ja havien agafat deu punts de diferència (6-16) gràcies al domini de la pivot Sancho Lyttle, que va acabar amb 24 punts i 12 rebots. De les sueques només replicava Amanda Zahui, que va anotar tres triples en el primer quart i va acabar amb 17 punts i 8 captures. Els deu minuts inicials van acabar amb un resultat de 13-22, i en el segon període la tònica va ser la mateixa i les espanyoles seguien mostrant la seva superioritat, i van arribar al descans amb avantatge de 24-41.

En la segona meitat les jugadores visitants no es van aturar en cap moment i van sentenciar l'enfrontament ja en el tercer quart, un fet que va convertir els deu minuts finals en un pur tràmit. Ara, la selecció espanyola jugarà dimecres el segon partit del preeuropeu davant Finlàndia, en un duel que es disputarà a Zamora a partir de les vuit del vespre.