L'Atlètic de Madrid va desplaçar el Reial Madrid de la segona posició de la lliga gràcies a una treballada victòria al camp d'un Betis que va anar de menys a més, però que no en va tenir prou per sumar algun punt. Els homes de Simeone, que van tenir la sort del gol marcat aviat per Koke, van acabar tocats físicament i patint, tot i finalitzar l'enfrontament amb un home més per la lesió del local Digard, quan el Betis ja havia fet tots els canvis.

Els andalusos van rebre un càstig que ha estat molt repetit aquesta temporada, el de rebre un gol en contra quan els seus jugadors gairebé no havien ni començat a suar. Una errada de Xavi Torres, que havia entrat de titular en aquest partit per reforçar el centre del camp al costat de l'esmentat Digard i de N'diaye, va propiciar una contra de Fernando Torres, que entrava en el lloc del lesionat Jackson Martínez. Aquest va rematar, es va trobar una aturada del porter Adán, però Koke va recollir el rebot per anotar el 0-1.

Control del joc

A l'Atlètic li va molt bé darrerament el sistema de contenció i es troba més embussat en atac, però, ja amb el resultat a favor, va controlar a la perfecció la situació en moure la pilota i buscar les precipitacions d'un rival desorientat en la faceta de creació i amb errors en defensa. L'equip de Simeone va marxar al descans amb superioritat en totes les línies i amb el belga Ferreira Carrasco com a jugador més incisiu per la seva velocitat i mobilitat en atac. Ell mateix va perdre una clara ocasió per anotar el 0-2. Les tres targetes rebudes pels atlètics podien haver complicat les coses a la segona part, però la falta de verticalitat andalusa els va facilitar la feina.

En la represa, el tècnic del Betis, Pepe Mel, va fer entrar el virtuós Dani Ceballos al camp en el lloc de Xavi Torres per tenir més creació, però l'Atlètic va continuar amb el seu domini i amb la impressió que arribaria el segon gol més aviat que no pas tard.

Lesió del porter

L'adversitat, a més, va arribar al Betis quan Adán no va poder aguantar damunt del terreny de joc després de xocar just abans amb el central uruguaià Godín. Va haver de ser substituït per Dani Giménez, però aleshores el conjunt local ja s'havia convençut que podia fer mal a l'adversari, que havia perdut frescor. A més, l'única ocasió d'aquesta fase, d'Antoine Griezmann, va ser desaprofitada.

En els últims deu minuts, quan semblava que el Betis podia igualar l'enfrontament, Digard es va lesionar i va aplanar el camí d'un rival que ara és quatre punts darrere del Barça i que, amb feines i treballs, aguanta el ritme. Però és la principal alternativa, al davant del Reial Madrid, hores d'ara a 6 punts de distància del conjunt entrenat per Luis Enrique.