El Manresa va sumar tres punts de molt mèrit al camp de La Joanquera, un conjunt que duia tres triomfs seguits en les darreres jornades de competició. A l'Empordà, els manresans van poder recuperar efectius respecte als dos darrers compromisos, que s'havien saldat amb derrota per als de Dani Andreu, al camp del Girona B i al Congost amb l'Horta, en aquest cas, diumenge passat.

El vent, que tant es temia tenint en compte els pronòstics, no va ser finalment un condicionant important. Sí que va ser-ho l'estat de la gespa natural del camp municipal de La Jonquera, molt irregular. Les coses no podien començar pitjor per al Manresa, que va encaixar l'1 a 0 el minut 7. Va ser una centrada per la banda esquerra que Bassols va rematar amb el cap al fons de la xarxa anticipant-se a la sortida del porter del conjunt manresà. Un minut després, Riki ho va intentar amb un xut llunyà molt potent que va trobar la resposta de Montero, que amb els dits, va enviar la pilota a córner. Els primers 45 minuts van tenir l'equip de La Jonquera com a dominador, tot i que amb poques arribades clares a la porteria de Yamandú, que pràcticament no va haver d'intervenir.