El Barça rep avui al Camp Nou la Roma (20.45 hores/TV3-Antena3), en el penúltim partit de la fase de grups de la Champions, amb un únic objectiu, que és el de signar una victòria per assegurar-se una primera plaça amb vista als vuitens de final de la competició. Amb un empat, els homes de Luis Enrique ja en tindrien prou.

Embalats amb el 0-4 aconseguit al Bernabéu, els locals podran comptar amb Leo Messi de titular després d'haver jugat uns minuts en el partit a Madrid. L'objectiu és que el matx contra la Roma tingui un color blaugrana més nítid que no pas el del 16 de setembre en el terreny de l'Olímpic de Roma que va acabar amb empat (1-1), amb un gol italià aconseguit amb el xut des del centre del camp per part d'Alessandro Florenzi, que igualava el marcat per Luis Suárez. Va ser la nit de la greu lesió de Rafinha.

El FC Barcelona està en ratxa a Europa, ja que després de l'empat del partit inicial contra la Roma ho ha guanyat tot, i a més a la lliga ha connectat un sèrie de partits amb triomfs que l'han situat líder en solitari, ara amb 4 punts sobre el segon (Atlètic) i 6 sobre el Madrid. Si el tècnic opta pel trident, es pot tornar a veure les tres estrelles de la davantera juntes, situació que no es donava des del 26 de setembre, al Camp Nou davant Las Palmas (2-1), el dia que es va lesionar Leo Messi. Tampoc no és descartable que Luis Enrique doni descans a Neymar o Suárez. L'entrenador té ara, a més, un centre del camp més complet amb Rakitic recuperat i un Sergi Roberto en gran forma.

Per la seva banda, la Roma ve d'un empat a dos amb el Bolonya i amb la necessitat de mantenir el segon lloc que ocupa. Té les baixes de Gervinho i Mohammad Salah. De Rossi és dubte i si no entra en l'onze titular seria Keita l'home que ocuparia el seu lloc.