Sant Joan de Vilatorrada va celebrar la seva tercera Festa de l'Esport, en la qual es va fer un petit homenatge als referents més destacats de l'àmbit esportiu del municipi. Com en les dues darreres edicions de la celebració, des de la regidoria d'Esports es va apostar per una cerimònia distesa, en què dos humoristes van amenitzar l'entrega de guardons fent trucs de màgia per als més menuts i fent riure els assistents. En aquesta edició, Albert Vinyes i Roger Vila van fer la presentació compartida a Cal Gallifa.

Les categories establertes per als guardons van ser el millor esportista individual veterà, el millor individual absolut, la millor promesa esportiva, la millor trajectòria, el millor entrenador, el millor equip sènior, el millor equip base i la menció especial del jurat, que va estar format per Ismael Laziri, Oliver Fuentes, Joan Casahuga, Jordi Gesé i Gil Ariso. Per una banda, Rosi Fenoy va rebre el premi al millor individual veterà, pel seu compromís amb el poble i la seva vida dedicada a l'esport i la pedagogia tant de petits com de grans al seu gimnàs. Román Montañez fou nomenat el millor esportista individual absolut, després de molts anys dedicats al primer nivell del bàsquet i actual jugador de l'ICL Manresa. Quant a millor promesa, David Martín va ser l'esportista més valorat del jurat, atleta de l'Avinent CA Manresa i campió en l'especialitat de llançament de pes en diferents certàmens. Pel que fa a la millor trajectòria esportiva, el jugador del primer equip del Joanenc Alberto Criado va ser l'escollit, després de la seva vida dedicada al futbol i havent jugat en equips de dimensió estatal.

El tàndem de Dani López i David Pleguezuelos es va endur l'homenatge com a millors entrenadors de Sant Joan de Vilatorrada, pel tercer ascens consecutiu de l'Infantil A del Joanenc, que per la seva banda va guanyar el guardó al millor equip de base. El Futsal Atlètic Vilatorrada fou escollit millor equip sènior, per haver tornat a assolir l'ascens, aquesta vegada a Primera Catalana, sense haver perdut cap partit de lliga.

El moment emotiu de la nit va arribar quan el jurat va atorgar, a títol pòstum, la menció especial a Andreu Garcia, recollida per la seva vídua. Va ser un dels principals impulsors del Bàsquet Vilatorrada i personatge molt estimat al municipi per la seva tasca esportiva, i també va ser regidor d'Esports l'any 1986.

Aposta ferma per l'esport

En acabar l'entrega de guardons als diferents esportistes de Sant Joan, el regidor d'Esports, Jordi Gesé, va dirigir unes paraules a tots els assistents i, en especial, a tots els esportistes. Per una banda va agrair als clubs i entitats el seu suport per poder fer d'aquesta festa un èxit, així com també als membres del jurat la seva feina i la seva difícil tasca. També va donar les gràcies als tècnics municipals i als presentadors pel seu treball.

Va destacar la riquesa esportiva de Sant Joan de Vilatorrada, tant a nivell de persones com de clubs i entitats, i va remarcar que, tot i no haver-se endut un guardó, per a ell tots els esportistes són guanyadors. Va acabar el seu discurs dient que: "de petits ens comencem a introduir a la pràctica d'algun esport, ja sigui pel que veiem a la tele o pel que fan els nostres germans grans. Algunes de les nostres millors amistats les fem durant aquest període i el més important és que ens ajuda a créixer i se'ns inculquen habilitats i valors que tindrem tota la vida. L'esport ens fa feliços".

D'altra banda l'alcalde, Gil Ariso, va cloure els parlaments, previs al tradicional pica-pica. Va reafirmar que tots ens mereixem un reconeixement i que la Festa de l'Esport és una excusa per celebrar que a Sant Joan es practica l'esport. Va acabar afirmant que "des de l'Ajuntament potenciarem l'esport municipal i els seus clubs i entitats. Us animo a tots a continuar".