La cambra d'instrucció al Comitè d'Ètica de la FIFA (l'ens federatiu mundial del futbol) demanarà que s'expulsi, per a tota la vida, Michel Platini, president de la UEFA (que engloba les federacions europees). Segons van indicar ahir a París els advocats de Platini, el motiu que s'al·lega és la corrupció.

La decisió d'aquest òrgan del Comitè d'Ètica, presidit pel jutge alemany Hans-Joachim Eckert, es farà oficial el desembre, segons les mateixes fonts. Si es fes cas de les recomanacions, en el sentit de fer efectiva la seva inhabilitació, seria el final de Platini en els despatxos del futbol. L'actual president de la UEFA, suspès de forma provisional fins al proper 5 de gener, es postula per a la presidència de la FIFA en les eleccions del 26 de febrer. Per a Thomas Clay, membre de l'equip jurídic de Platini, el dictamen de la cambra d'instructors presidida per Vanessa Allard (de Trinitat i Tobago) "és absurd i delirant", i fa que "la FIFA quedi desacreditada de forma definitiva". Segons Clay, la cambra, que està investigant el pagament d'1,8 milions d'euros de la FIFA a Platini, està sol·licitant la pena més gran possible.

L'expulsió per a tota la vida tan sols ha estat dictada dues vegades per la FIFA, una va ser contra el nord-americà Chuck Blazer, i una segona va afectar Jack Warner, de Trinitat i Tobago. Ambdós estan implicats per comissions il·legals per un valor de 150 milions.