Després de la desvinculació de la base lituana Santa Okockyte, la setmana passada, el Cadí la Seu ha garbellat en el mercat per cobrir la seva baixa. L'escollida ha estat una jugadora australiana amb passaport italià, Nicole Romeo, que ja és a l'Alt Urgell i debutarà aquest proper diumenge en el partit que el Cadí jugarà a casa davant l'equip basc de l'IDK Gipuzkoa (18 h).

Nicole Romeo té 26 anys i ha fet la seva carrera bàsicament en les diferents lligues a Austràlia; va ser un any també una temporada en la lliga universitària d'Estats Units (NCAA), en concret a Washington. El curs passat el va viure a les files de l'equip campió a la Bundesliga, el Wasserburg, on militen dues exjugadores del Cadí (Tiina Sten i Marlou De Kleijn). Nicole Romeo ha estat campiona de la WNBL, la millor lliga professional que hi ha a Austràlia, formant part de l'equip Camberra Capitals, i ha disputat també les lligues d'estiu, com són la QBL i la SEBL.

S'ha apostat per Romeo per la seva capacitat de direcció, i també és bona llançadora de tres punts, vertical en el joc un contra un, molt dinàmica als dos costats del camp i sobretot perquè manté sempre una bona actitud defensiva. Des de dilluns, l'australiana es troba del tot incorporada als entrenaments del conjunt dirigit per Joan Carles Pié, que té fins dijous les absències de Laura Gil i Belén Arrojo, que són en partits de preeuropeu. Romeo es mostra molt contenta de rebre el que és una oportunitat per jugar en una lliga com l'espanyola. "A més ho faré en un equip capdavanter com el Cadí, en una competició de les millors del món, amb un gran prestigi arreu. M'he informat i em trobo plenament identificada amb el treball i l'estil de joc del Cadí, amb el qual espero assolir èxits".