L'hotel Mas de la Sala de Sallent acollirà aquest diumenge, dia 29, la sortida de la sisena edició de la Bell Race, que començarà a les deu del matí i que significa l'última escala del Campionat Maqui d'aquesta temporada. La prova sallentina té una forta acollida fora del Bages, amb una participació del 60% de corredors i corredores de fora de la comarca, vinguts de l'àrea metropolitana de Barcelona, del Gironès, el Berguedà, Osona, el Tarragonès i fins i tot d'Andorra.

Nou itinerari

Fa temps que el Campionat Maqui, que també comprèn els Emboscats, la prova de Castelltallat i la dels Tossals, intenta amb les seves curses i recorreguts esdevenir una fórmula de promocionar i donar a conèixer el Bages i el Berguedà, els seus paratges naturals i també la gastronomia. Els organitzadors donen molta importància al recorregut justament per aquest fet. Per això, l'itinerari ha estat treballat amb sorpreses i amb molts corriols per dins del bosc, combinant i buscant indrets de l'entorn dels pobles per on passa.

Així, els participants passaran per Sallent i Cabrianes, es buscaran panoràmiques de la muntanya de Montserrat i del Montcau en els primers sis quilòmetres i s'acaba amb vistes al Pirineu. El recorregut és d'uns 15 quilòmetres i uns 500 metres de desnivell, passa per trams de la Sèquia de Manresa, marxa cap al mas de les Coves, voreja el Cogulló i s'endinsa al torrent del Mas de la Sala.