"El 1977, Beckenbauer se'n va anar a jugar a Nova York. Els diaris van escriure que seria la fi del món per al Bayern. Es van viure tres mesos d'irritació, però es va tirar endavant. Ningú no és insubstituïble". Les paraules de Karl-Heinz Rummenigge, director general del Bayern de Munic, recollides per la Gazzetta dello Sport, mostren força clarament que el campió alemany es planteja un futur sense Pep Guardiola a la banqueta. Segons van informar ahir diversos mitjans estatals, com la Cadena Cope o Mundo Deportivo, l'exentrenador del Barça hauria fins i tot firmat un contracte que el lligaria al Manchester City a partir de l'estiu vinent. Ningú no ho ha confirmat, entre altres coses perquè fins a l'1 de gener, mig any abans d'acabar la seva relació actual, Guardiola no és lliure de firmar per cap altra entitat.

L'única realitat oficial és que el Bayern esperarà al final de la primera volta, el proper 19 de desembre al partit que l'ha d'enfrontar al Hannover, per fer pública la decisió. Tal com va fer el 2012 al Barça, Guardiola va iniciar l'estiu una campanya de no voler desvelar el seu futur fins a última hora que el seu actual equip va tallar de soca-rel. Els gestors de l'entitat van exigir-li que donés una resposta abans de Nadal i aquesta sembla que no serà positiva per als seus interessos.

Possible viatge llampec

Així, segons va informar ahir Mundo Deportivo, Guardiola hauria viatjat dijous a Manchester per signar el contracte amb el seu nou equip. Va ser just el dia després de la derrota dels citizens per 1-0 al camp de la Juventus, que compromet molt la possibilitat que l'equip de Manuel Pellegrini acabi primer en el seu grup la fase de grups de la Lliga de Campions. Els dos últims anys, el fet d'acabar en segon lloc ha provocat que el City hagi quedat aparellat contra el Barça en els vuitens de final i hagi hagut de dir adéu al torneig. Abans, dissabte passat havia continuat la seva irregular marxa per la lliga anglesa amb una sonora derrota per 1-4 davant del Liverpool.

Ja feia temps que sonava que el City anava darrere d'un Guardiola que no ha amagat mai la seva intenció d'entrenar al campionat anglès. A més, a partir de la temporada que ve entren en vigor els nous contractes televisius i l'equip de Manchester, que té Ferran Soriano i Txiki Begiristain com a executius, disposarà de més diners per invertir.

Ancelotti o Sammer

Pel que fa al Bayern, ahir a la nit, precisament, es va fer l'assemblea anual del club en què es va parlar dels plans que seguirà a mitjà termini. Rummenigge hauria volgut anunciar la renovació de Guardiola, la seva gran aposta des del primer moment, però davant de la impossibilitat d'aquest acord es va parlar de l'interès per renovar els contractes de Thomas Müller, Jerome Boateng i David Alaba. També, segurament, es va tractar el tema de l'entrenador. Quan Guardiola va arribar, es va donar a conèixer la contractació el mes de gener del 2013, i en una entitat que treballa amb tanta previsió se suposa que es voldrà fer el mateix. A hores d'ara, els més ben posicionats són l'extècnic del Reial Madrid Carlo Ancelotti i l'actual director esportiu, Matthias Sammer. De tota manera, com va dir el capità, Philipp Lahm, "si Guardiola marxa, vindrà un altre gran entrenador".