Mireia Belmonte ha confirmat que es troba perfectament recuperada de la lesió a les espatlles que li va impedir participar en els passats Mundials de Kazan (Rússia), després de penjar-se aquest dissabte tres nous ors en els Campionats d'Espanya de piscina curta que se celebren a Gijón.

Una competició que ha servit per confirmar l'immens talent que atresora el joveníssim Hugo González, de tan sols 16 anys, que ha revalidat avui a la ciutat asturiana el títol de campió d'Espanya dels 200 esquena que va conquistar l'any passat a Sabadell (Barcelona).

Il·lusionant triomf que no ha aconseguit minvar el protagonisme de Mireia Belmonte, que en el seu retorn a la competició, ha tornat a demostrar a la piscina del club Santa Olaya la seva condició de màxima estrella indiscutible de la natació espanyola.

Belmonte, que divendres va aconseguir el títol en la prova dels 1.500 metres, ha tornat a pujar aquest dissabte en tres ocasions al més alt del podi a Gijón, després d'imposar-se en les finals dels 200 papallona, ??400 estils i 400 lliure.

Precisament, en aquesta última prova, Mireia Belmonte i Melani Costa, un altre dels grans referents de la natació nacional, han protagonitzat un interessant duel, que ha acabat de decantant-se a favor de la catalana.

Ni la bona posada en escena de Melani Costa, que ha dominat la prova durant els primers 200 metres, ha pogut evitar la victòria de Belmonte, que en els dos últims hectòmetres ha anat distanciant cada vegada més i més del seu rival per alçar-se finalment amb la victòria amb un temps de 4: 00.80 minuts.

Molt lluny del rècord del món -3: 54.52- que la pròpia Belmonte va establir el 2013, encara que d'acord amb l'intens volum de treball que acumula la catalana, que ha estat concentrada en alçada durant l'últim mes a Sierra Nevada i que tancarà demà la seva concurs a Gijón amb la disputa dels 200 estils i els 800 metres.

"Tota la preparació d'aquesta temporada no va enfocada ni a aquest Campionat d'Espanya, ni a l'Open de Primavera. Tot està programat per arribar bé als Jocs Olímpics de Rio", ha assenyalat Belmonte en declaracions difoses per la pàgina web de la Federació Espanyola de Natació.