El Barcelona ha tornat a ventilar-se un partit de la mateixa manera que ho ha fet en les últimes jornades, passant per damunt del seu rival, aquesta vegada d'una Reial Societat (4-0) que si bé ha fet un més que digne partit, només ha durat vint minuts al camp.

En el partit oficial número 600 de Messi (amb l'Argentina i el FC Barcelona), el crac blaugrana estava a punt d'anar-se'n sense marcar fins que Neymar li ha regalat un gol cantat en el temps afegit perquè s'estrenés (470 gols en la seva carrera), encara que el xoc ha finalitzat amb càntics a favor del brasiler després de signar una acció final que ha resolt Rulli per evitar el cinquè.

Abans del festival blaugrana, l'equip de Eusebio Sacristán havia sortit amb una idea molt clara de com incomodar un Barcelona que ha sabut molt d'hora que li costaria d'allò més moure amb facilitat la pilota.

Ha tardat dos minuts el Barça a treure la pilota del seu camp i quan ho ha fet ha estat per llançar una pilota llarg de Neymar a Suárez, a la qual l'uruguaià no ha arribat per l'eficient sortida de Rulli, que s'ha emportat un fort cop i ha hagut de ser atès.

Una altra vegada Rulli, en el minut 10, ha desbaratat un intent de regat de Neymar, després que Messi l'habilités amb una altra passada llarga, a la qual el porter argentí li ha tret la pilota tirant-se a terra, en una intervenció de molt mèrit. Nascut un dels dies més gloriosos de la història del Barça (20 de maig de 1992, el dia que va guanyar la seva primera Copa d'Europa), Rulli semblava que estava cridat a una tarda gran.

Iniesta ha enviat la pilota al pal, en un remat de cap, en una altra jugada aïllada, que el Barcelona projectava sobre la meta donostiarra, a causa del bon plantejament de l'equip basc. De fet, fins al primer gol, en el minut 21, la localització de la pilota ha estat d'un 60% al camp del Barça, cosa que descriu la dificultat que tenia l'equip de Luis Enrique per moure l'esfèric i jugar-lo a l'altra meitat.

La bona feina dels Rubén Pardo, Granero, Xabi Prieto, Canales i Agirretxe, a més de Carlos Vela, per tancar la primer línia blaugrana i contenir el seu rival, ha saltat pels aires en una diableria de Messi, que ha trencat la defensa amb una passada a Alves, aquest ha enviat per ras a Neymar, que llançat cap a dins de l'àrea, ha encanonat sense contemplació al fons de les malles (1-0).

No han millorat les prestacions del Barça, que ha tornat a enredar-se en una complexa disposició de la Reial al centre del camp per evitar que els blaugranes fessin un pas endavant i es fessin forts als voltants de Rulli.

La Real ha començat a acostar-se però sense res digne d'esment, que no fos algun tret llunyà que no ha inquietat l'ex de la Reial, Claudio Bravo.

Poc abans de tancar-se la primera part, una nova passada trencant la defensa avançada en ocasions de la Reial, Iniesta ha connectat amb Alves i aquest ha vist Suárez, qui de volea ha marcat el segon (2-0), en el setè partit seguit que anota l'uruguaià.

Ha sortit amb un altre aire la Reial, amb més ganes de trepitjar l'àrea blaugrana en el segon temps, fins que un altre atac veloç del Barça ha habilitat Mathieu per la banda, que ha enviat una pilota enverinada a centre per on entraven Suárez i Neymar, i ha estat el brasiler qui ha empès la pilota al fons de les malles (3-0).

Era el minut 52 i el partit s'havia acabat per a una Real que havia fet una gran proposta, aconseguit fins i tot complicar-li la vida al Barça, però que finalment ha sucumbit davant un rival que no només és letal a davant, sinó que fa molt poques concessions enrere.

El domini blaugrana s'ha bolcat cap a un Messi que semblava un convidat de luxe davant el poder golejador dels seus socis de davant. Abans del primer terç de la segona part, Neymar ha buscat Messi, qui en dos trets no ha aconseguit el seu objectiu.

Ja sense res a perdre, la Reial s'ha sentit sense tants lligams tàctics al centre del camp, i abans de la mitja hora del segon acte ha arribat a armar una bona acció que ha acabat amb un fort tret de Yuri, que ha acabat amb la pilota al lateral de la xarxa.

Broma, que ha sortit en l'últim tram del partit, ha gaudit d'una bona oportunitat quan el xoc havia entrat en una fase de cansament col·lectiu, i en què la Reial ha estat l'equip amb més intenció de portar la pilota a la meta del rival.

De la letargia blaugrana, Broma ha tornat a gaudir d'una altra ocasió immillorable, a la qual ha respost Bravo amb una gran intervenció. Els xiulets des de la grada per advertir els blaugranes que no estaven donant-ho tot, ha acabat amb una ràpida acció en què Messi ha estavellat la pilota al travesser, tres minuts abans del final.

El partit ha acabat com s'esperava que acabés, amb un gol de Messi, que feia estona que el buscava, i ha arribat en l'afegit, després d'una gran acció de Neymar, que li ha passat la pilota a l'argentí, perquè aquest només hagués d'empènyer-lo (4-0).