Un any més, la comarca del Solsonès ha mostrat l'alt nivell dels seus esportistes en el transcurs de la gala anual que reconeix les classificacions obtingudes durant la temporada passada. La Nit de l'Esportista, que coorganitzen el Consell Comarcal, l'Ajuntament de Solsona i el Consell Esportiu del Solsonès, va arribar aquest divendres a la quinzena edició i va tornar a posar de manifest el paper de l'esport "en la salut, la cohesió social i la solidaritat" tal com va afirmar l'alcalde de Solsona, David Rodríguez, en el seu parlament.

Rodríguez també va anunciar que el consistori destinarà l'any vinent la mateixa dotació pressupostària per a l'esport que enguany, cosa que suposa quinze mil euros per impulsar l'esport base. A més a més, l'alcalde va confirmar que l'Ajuntament construirà una pista per a practicar-hi skate i una altra de bitlles a la zona de la Cabana del Catedràtic, un indret que s'ha de transformar en un punt comercial i d'esbarjo destacat a la ciutat. Amb tot, va reconèixer que la situació econòmica actual obliga a "deixar per a una fase posterior les pistes de bàsquet i de futbol" que s'havien anunciat l'any passat.

Esports diversos

Cinc equips federats, tots ells en la categoria d'esport escolar, i setze esportistes d'alt nivell van pujar a l'escenari per rebre els premis corresponents. El Club Bàsquet Solsona, una de les entitats esportives de la comarca amb més equips federats i un exemple de bona gestió, va aconseguir tres guardons per tres primeres classificacions.

Per la seva banda, dos equips del Futbol Club Solsona-Arrels també van recollir la seva recompensa per haver aconseguit la primera posició en la classificació. El club és el resultat de la fusió que la temporada 2014-15 es va produir entre el CF Solsona i el Club Arrels i que mou cada cap de setmana "tres-cents nens i nenes", va explicar Quim Sala, president de l'entitat esportiva. La unió dels dos clubs ha suposat "guanyar en funcionalitat, i ja en veiem els primers resultats", va afegir Sala.

Malgrat tot, l'esport estrella de la nit va ser el taekwondo. La gala va començar amb una demostració d'aquesta modalitat de lluita a càrrec del Club Taekwondo Solsona, que amb onze guardonats va aixecar els aplaudiments del públic. A banda d'aquest guardó, el premi especial que cada any atorga la diputació de Lleida va recaure en Jorge Monteagudo, president del club.

Pel que fa a la resta de distincions, la Menció Especial va anar a parar a les mans del primer equip del Club Futbol Solsona, que ha aconseguit la millor classificació en els gairebé 80 anys d'història del club (va quedar tercer classificat de Segona Catalana) i va ser a les portes de l'ascens de categoria.

Per la seva banda, el Centre Excursionista va rebre el Premi Premsa per la seva informació puntual i exacta als mitjans de comunicació, per l'adaptació a les noves tecnologies i també per les gairebé quatre dècades d'edició de la revista El Corriol. Finalment, el Premi Popular va ser per a la Lliga Comarcal de Futbol Sala per la cohesió que ha creat entre els municipis de la comarca i entre diverses generacions de solsonins.

El format de la Nit de l'Esportista va ser el mateix que en les edicions anteriors. Però la celebració del ple municipal a les 9 del vespre va accelerar l'entrega de premis.