La primera jornada de l'EnduRoc Burn va reunir a la finca bagenca de les Comes un total de 600 participants i una gran quantitat d'aficionats que no es van voler perdre el primer dia d'aquest campionat, que és una gran festa de l'enduro.

Els pilots participants en les diverses categories de la prova van haver de fer una volta en un circuit de 37 quilòmetres de recorregut, i van ser cronometrats en un dels seus trams. Els quaranta pilots de la categoria sènior/júnior amb millor temps en aquest tram cronometrat van córrer la Superpole, una cursa que va deixar definides les posicions de la graella de sortida de la cursa, que es farà avui a partir de les deu del matí. El pilot surienc Josep Garcia (Husqvarna) va ser el vencedor de la Superpole, seguit d'Oriol Mena (Beta), triple guanyador de la competició. Jordi Quer (Beta), Joan Jou (Yamaha) i el francès Jordan Curvalle (Sherco) van quedar en la tercera, quarta i cinquena posició, respectivament.

En la categoria cadet, que inclou pilots de 14 i 15 anys, el campió va ser Gerard Mercader. Fernando Català, Xavier Arenas, Sergi Girabet i Kevin Cabra van ocupar l'espai entre la segona a la cinquena posició. En juvenils, on competien pilots d'11 a 13 anys, Àlex Angrill va obtenir la primera posició, seguit d'Albert Fontova, Matí Escofet, Miguel Parra i Oriol Roca.

En iniciació 2, que comprèn les edats de 9 a 10 anys, Bruno Miró, Lucas Fornieles, Blanca Recoder, Joaquín Recoder i Philipe Ruckstuhl van ser els cinc primers. Finalment, en iniciació 1, on participen nens de 6 a 8 anys, Aitor Campama, Hiroshi Sako, Adrià Cambre, Jaume Martínez i Martí Busquets van ser els participants més ràpids.