L'Athletic de Bilbao ha estat un dels equips beneficiats de la tretzena jornada de lliga. L'equip d'Ernesto Valverde va ascendir fins a la setena posició, només un punt darrere del Deportivo de la Corunya i del Vila-real, que ocupen posicions de Lliga Europa. La culpa, sobretot, va ser del seu davanter, Aritz Aduriz, que va anotar els tres gols de la victòria al camp del Rayo Vallecano (0-3) i se situa com a millor golejador espanyol, amb deu anotacions.

L'equip madrileny es va mostrar més ingenu que mai. Al primer minut va rebre un contraatac amb una falta a favor que Aduriz va aprofitar per superar Juan Carlos i marcar; al minut 23, un penal innecessari de Baena a Raúl García el va aprofitar el davanter per fer el segon. Ja a la represa, novament Aduriz va fer el tercer de cap, en aprofitar una cessió de Laporte, que després seria expulsat.

L'Athletic s'acosta a un Vila-real que ahir va ser derrotat amb claredat i de manera sorprenent a Getafe. Lafita va avançar els madrilenys després que els visitants haguessin tingut les millors ocasions, com una rematada al pal de Trigueros. A la segona part, el mateixa Lafita va assistir a Álvaro Vázquez perquè anotés el segon gol i sentenciés el partit.

El Sevilla avança el València

En l'últim partit de la jornada, el Sevilla en va tenir prou amb un gol del lateral Escudero, que va aprofitar una passada a l'espai de Banega, als cinc minuts de la segona meitat, per superar el València en el partit i en la classificació. L'equip del portuguès Nuno va acabar amb nou homes. Abans del gol, a la primera part, va ser expulsat Cancelo i a la segona meitat, Javi Fuego va seguir el mateix camí.