El Reial Madrid va trencar la ratxa de dues derrotes seguides a la lliga amb un triomf de poca brillantor, però de molta feina, al sempre difícil camp d'un Eibar que ha iniciat molt bé la lliga i que mai no va renunciar a res mentre li van durar les forces. El gol de Bale, en els últims minuts de la primera part, va permetre al seu equip afrontar amb més tranquil·litat la resta de l'enfrontament, fins que va arribar el gol de la sentència.

El conjunt de Benítez arribava a la cita amb baixes importants en defensa, com les de Varane, Sergio Ramos i Marcelo, la qual cosa va obligar el tècnic a canviar de banda Danilo. Davant, Benzema deixava el seu espai a Bale, que feia de davanter centre, amb James d'extrem dret.

L'Eibar, que a última hora no va poder disposar del davanter Borja Bastón, va crear la primera ocasió amb un intent de vaselina d'Enrich, al qual va respondre Cristiano en una oportunitat que no va rematar Kovacic. El Madrid dominava i, quan ja semblava que s'arribaria al descans amb empat, Modric va servir un córner, amb l'ajuda de James, i va centrar perquè Bale de cap rematés picat, al primer pal, i superés Riesgo. El gal·lès encara hauria pogut fer el segon abans de la mitja part.

Un penal que sí i un que no

L'Eibar va intentar assetjar la porteria de Navas a l'inici de la segona part amb un seguit de llançaments de cantonada. El més perillós va acabar en una rematada a fora de Pantic. També es va aproximar a l'àrea Saúl Berjón i Cristiano va avisar en un llançament de falta en què la pilota va estavellar-se a la barrera.

El cansament dels blaugrana va condicionar el tram final. Cristiano va ser empès per Juncà a l'àrea. L'àrbitre no va indicar-hi res, però va mantenir l'acció al cap per sancionar, aquest cop sí, una caiguda del gallec Lucas Vázquez. La pena màxima va ser transformada pel portuguès, que sentenciava d'aquesta manera un duel perillós per al seu equip.