Durant molts minuts el Physic Igualada va tenir a l'abast de la mà la possibilitat de donar la gran sorpresa de la temporada podent guanyar al líder intractable de la categoria, el CB L'Hospitalet, que fins al moment ha guanyat els onze partits que ha disputat. El matx va començar amb un ritme molt alt. Ambdós equips van trobar la cistella rival amb molta facilitat i els atacs dominaven sobre les defenses.

L'Igualada va sortir molt seriós, sabent que només així podria derrotar el poderós conjunt rival. Els homes del duet Caballero-Piqueras, van mostrar-se agressius i seriosos però el talent rival també imposava la seva llei. De fet, durant tot el partit Díaz, amb 24 punts i San Epifanio (fill del mític Epi) amb 19, van ser un malson per als anoiencs. Malgrat això, el resultat al final del primer quart era d'un ajustat 19-20. Al segon quart va mantenir-se la mateixa tònica amb diferències molt curtes a favor. Per part del conjunt igualadí cal destacar el bon matx que va fer Tejero, amb 20 punts i Burgès, que en va fer 10. El resultat al descans de 32-36 deixava el partit totalment obert de cara a la segona meitat, però el tercer quart va ser quan va començar a girar la truita.