L'entrenador santpedorenc Pep Guardiola, de 44 anys, és un dels tres nominats per al premi Millor Tècnic de la FIFA 2015, segons va anunciar ahir aquest organisme de futbol internacional. Guardiola té d'oponents per obtenir el premi al tècnic del Barça, Luis Enrique, i Jorge Sampaoli, seleccionador de l'equip de Xile.

Guardiola va aconseguir ser el vencedor d'aquest premi el 2011, en un any en què va ser campió de lliga, de la Champions davant el Manchester United a Londres i del mundial de clubs. El 2015, el seu actual equip, el Bayern de Munic, es va adjudicar per tercera vegada seguida la Bundesliga i va caure en la semifinal de Lliga de Campions, precisament contra el Barça.

Pel que fa a Luis Enrique, el seu nom apareix per primera vegada a la llista de finalistes però cal dir que es presenta com un favorit per endur-se el trofeu. Al capdavant del FC Barcelona, ha aconseguit sumar el segon triplet (el primer va ser el de Guardiola el 2009, quan fins i tot va firmar el sextet). Amb l'asturià a la banqueta el Barça ha estat campió de lliga, de Copa i de Champions, davant la Juventus, a Berlín. També hi ha afegit el títol de la Supercopa d'Europa.

Quant a Jorge Samapoli, va dur la selecció de Xile fins al títol de la Copa Amèrica, un fet inèdit, en un torneig en el qual l'equip va exercir d'amfitrió.