La Lliga de Futbol Professional (LFP) va informar ahir de l'adjudicació del paquet principal de partits per a les tres properes temporades del campionat de lliga de Primera Divisió a Mediapro, l'empresa controlada per Jaume Roures i que actualment també té els drets de la Lliga de Campions a Espanya. Així, la productora catalana pagarà 1.900 milions d'euros pels tres propers anys per tenir vuit dels deu partits de cada jornada de lliga, la part més gran del pastís. A més, també tindrà la gran majoria dels partits de la Copa del Rei.

Movistar, que ara mateix era qui disposava de la lliga en exclusiva, només disposarà d'un partit de la lliga BBVA en primera elecció, un altre de Segona Divisió i els sis partits de la fase d'ascens a Primera Divisió per 750 milions d'euros. L'adjudicació va tenir lloc ahir a la tarda, després d'analitzar les ofertes rebudes en la primera ocasió en què la lliga centralitza la venda dels drets.

Obligats a negociar

Aquesta decisió perjudica notablement Movistar, que ha mantingut una dura polèmica amb Mediapro durant els últims mesos, en què la primera no ha pagat el que la segona li demanava per comprar el canal BeIN Sports, el que emet la Champions i el que, probablement, oferirà la lliga la temporada que ve.

El nou mapa provocarà la necessitat d'una negociació que estava encallada. Mediapro comercialitza el canal BeIN Sports a través de Vodafone i Orange, a part de les emissions per Internet, i necessitarà arribar a un acord amb la principal operadora, Movistar Plus, per amortitzar la inversió. Aquesta també haurà de cedir per no veure una fugida gairebé total de clients.