Bunquerització total per evitar la consumació del ridícul. És el posicionament que ha pres el Reial Madrid per justificar l'alineació indeguda que va cometre en el partit d'anada dels setzens de final de la Copa del Rei, dimecres a la nit al camp del Cadis, i que pot finalitzar amb la seva expulsió de la competició. Florentino Pérez, que va haver de tornar a sortir a donar la cara, per segon cop en una setmana i mitja, per apagar els incendis que se li reprodueixen al club, va al·legar la no comunicació de la sanció a Denis Txerishev i un passatge de l'article 131 de la normativa sancionadora per intentar fer creure que el Madrid no mereix ser sancionat. La solució, a càrrec del jutge únic del Comitè de Competició, se sabrà avui.

Eficàcia i anul·lació

La intervenció de Florentino es va basar en dos conceptes: eficàcia i anul·lació. Segons ell, la sanció no és eficaç perquè "ningú no ha notificat res al jugador, com especifica el punt 41.2 del codi disciplinari de la federació. És un principi essencial i bàsic de tot concepte sancionador. Al jugador, Txerishev, segons diu ell mateix, ningú no el va avisar i, per tant, la sanció no és eficaç".

Pel que fa al segon concepte, "encara que admetéssim que la sanció fos eficaç, que ho neguem, ha d'anul·lar-se per l'incís final de l'article 131 del codi disciplinari", que diu que s'anul·laran totes les sancions anteriors al final de la tercera eliminatòria de la Copa d'enguany. Els setzens de final són la quarta. Florentino va obviar comentar, però, que en teoria aquest incís va destinat als clubs que van disputar les tres primeres eliminatòries de la Copa, entre els quals no hi ha el Reial Madrid".

No ha de plegar ningú

Preguntat sobre si aquest fet provocarà que rodin caps a l'organigrama del club, entre ells el del delegat del primer equip, l'exjugador Miguel Porlan Chendo, Florentino va afirmar que "ell i el director de futbol i tots els qui han participat en aquest tema volen el millor, però cap d'ells no creu que hagi comès un acte negligent. No ens van comunicar que hi havia una sanció". En el cas que la resolució sigui contrària als seus interessos, el president del Madrid va dir que anirien al Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAD) perquè "creiem que hi ha jurisprudència i el nostre deure és defensar el club".

Burles externes

Florentino Pérez no va voler entrar a valorar els càntics de mofa que el seu equip va rebre des de la graderia de l'estadi Ramón de Carranza, que va dir que no l'havien ofès. Sí que ho va fer de "la desgràcia que hem tingut per la incorrecta comunicació d'una sanció". Tampoc no va voler parlar del missatge de Piqué a Twitter, amb emoticones de riure, perquè "jo no comento aquestes coses". Ahir, el mateix Piqué va afegir que "simplement em va fer gràcia". El president blanc també va mostrar-se com un mur en dir que si d'altres jugadors, com Raúl García, de l'Athletic, no van jugar ahir per tenir un partit de sanció, tot i haver canviat de club, devia ser "perquè els ho van comunicar bé".

Els mitjans de Madrid van estar tot el dia buscant casos en què no s'hagués sancionat l'equip que havia comès una suposada alineació indeguda després que el Cadis, tal com va anunciar el seu president, Manuel Vizcaíno, presentés abans de les dues de la tarda d'ahir la reclamació per l'alineació indeguda de Txerishev.