Dos clubs com el CE Súria, de Tercera Catalana, i el Reial Madrid tenen una diferència de potencial evident. En tots dos casos, però, han d'estar pendents de la situació dels jugadors, com ho fa el delegat surienc, Pere Vinyals.

La culpa de tot l'afer ha estat del delegat del Madrid, Chendo?

Serà qui s'emportarà la culpa, i suposo que, ja que hi té dedicació completa, es troba entre les seves funcions i ho podria haver sabut, però en un equip de la dimensió del Reial Madrid si passa alguna cosa així és que el funcionament és dolent i molta gent ha fallat. En un club de poble, com el nostre, és el delegat qui ha de saber quins jugadors estan sancionats.

Un dels arguments del Madrid és que ni el Vila-real, ni la federació, no els va informar. En categories menors ho ha de fer?

No, no. Som nosaltres els que hem d'entrar a la intranet i assabentar-nos-en. És més, m'han passat casos en què jo sabia que un jugador tenia acumulació de targetes, la federació no ho havia comunicat, i els he hagut de trucar jo per saber si podia jugar o no. La sanció no comença a comptar mai fins al moment en què ells ho fan públic, però no t'ho han de comunicar directament a tu, ni la federació, ni cap altre equip.

Ha estat delegat d'equips de base del CE Manresa i del Gimnàstic i, ara, del Súria. S'ha trobat mai un cas com el de Txerishev?

Ara mateix no recordo d'haver-m'hi trobat ni a favor ni en contra. Però, perquè quedi clar que el desconeixement de la norma no és un eximent per complir-la, hi va haver un cas molt conegut amb el Can Parellada. Tenien un jugador que, a més, feia d'entrenador d'equips de base d'una altra entitat. Va ser expulsat fent de tècnic i l'endemà va actuar com a jugador. El rival va reclamar i van donar el partit per perdut al Can Parellada perquè estava sancionat per exercir qualsevol funció, no només la d'entrenador. No hi va haver mala fe, però la norma deia això i, malgrat que van reclamar a tot arreu, no se'n van sortir.

Pensa que el Reial Madrid té cap possibilitat d'aconseguir que no l'eliminin de la Copa?

Segons el meu punt de vista, no. La norma diu que en casos d'alineació indeguda, en partits de lliga, es dóna el partit com a perdut per 3-0 i, en eliminatòries de Copa, aquesta es dóna per perduda. La llei és la mateixa tant si és el Reial Madrid com si és el Súria. A més, a l'Osasuna ja li va passar el mateix aquesta temporada. Ha estat una errada molt gran i inconcebible en un club així.