A partir del gener, en les segones fases de les competicions d'equips, el Consell Esportiu del Bages introduirà la classificació de valors, dins el programa CEB-NET. En els partits de l'esport escolar hi haurà un qüestionari que hauran de respondre els entrenadors dels dos equips, el tutor de joc (l'àrbitre) i el tutor de grada, una figura que s'introdueix de nou i que valora el comportament dels espectadors. Hi haurà la puntuació de valors i el vencedor de cada competició a la classificació de CEB-NET tindrà, de cara al curs vinent, 200 euros de descompte en la inscripció dels esportistes. Mario Carballar, que és el secretari tècnic del Consell, va apuntar en la presentació d'aquest nou programa que "l'ideal seria fer una classificació conjunta, i que el comportament influís també en la general; però, de moment, les fem per separat, en el que és un procés d'implantació".

Aquest programa específic del Consell Esportiu del Bages és dins la promoció dels valors esportius que impulsa la Unió de Consells Esportius de Catalunya i també la Secretaria General de l'Esport. En la roda de premsa d'ahir, a banda de Josep Empez (president que ha estat reelegit en el CEB) també hi van prendre part el president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas, i Mercè Rosich, que va representar l'Ajuntament de Manresa com a tinent d'alcalde i va recordar que l'esporr escolar està també lligat al Pla d'Infància que es va aprovar fa un any.

La nova classificació de valors mesura el comportament no tan sols dels nens, sinó també de monitors i pares. S'introdueix una targera verda d'avís per quan les actituds siguin reprovables (Keep Calm and CEB-NET).